back to top
36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δ. Καιρίδης: Ισχυρή Νέα Δημοκρατία και Κεντροδεξιά σημαίνει αποδυναμωμένη Ακροδεξιά και αντιστρόφως

Διαβάστε επίσης

«Το πολιτικό σύστημα και η ΝΔ παλεύουν να μην υπάρχουν στο πολιτικό πεδίο, μορφώματα που δεν βοηθούν τη χώρα, το εθνικό συμφέρον και τη Δημοκρατία. Μαχόμαστε για την αποδυνάμωσή τους… » είπε ενόψει και της αναμενόμενης απόφασης του πρώτου Τμήματος του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό του λεγόμενου κόμματος Κασιδιάρη από την κάλπη της 21ης Μαΐου, ο Δημήτρης Καιρίδης υποψήφιος βουλευτής στο Β1 Βόρειο Τομέα της Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία και καθηγητής Δημοσίων Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

*Στη συνομιλία του στον ραδιοφωνικό αέρα του Αθήνα 984 με τη Σοφία Μπερετάνου, σημείωσε ότι « η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έφερε συγκεκριμένη ρύθμιση στα πλαίσια του Συντάγματος, προκειμένου να μην επιστρέψει στο Κοινοβούλιο, το εκτρωματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής».

Στρέφοντας τα βέλη της κριτικής του στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι δεν την ψήφισε επικαλούμενος νομικίστικους λόγους. «Ο κ.Τσίπρας υιοθέτησε μια επιχειρηματολογία περί αντισυνταγματικότητας και αντιευρωπαϊκότητας της ρύθμισης, την οποία αναμένεται επίσης να υιοθετήσουν οι δικηγόροι της ΧΑ χωρίς να αποκλείεται να προσφύγουν στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Τόνισε δε εμφατικά «Ακόμη χειρότερα, όταν τα κόμματα κλήθηκαν να καταθέσουν υπομνήματα στο πρώτο Τμήμα του Αρείου Πάγου που θα αποφασίσει για το θέμα σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ απέσχε την ώρα που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το έπραξαν, παρά τις αντιρρήσεις τους».

Επιπρόσθετα, ο κ Καιρίδης έκανε λόγο για τεράστιο ιδεολογικό χάσμα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και μερίδα ψηφοφόρων με ακραία, αντισυστημικά, ανορθολογικά χαρακτηριστρικά, τονιζοντας ότι η ψήφος τους δεν την αφορά. Όπως είπε «Ισχυρή ΝΔ και Κεντροδεξιά σημαίνει αποδυναμωμένη Ακροδεξιά και αντιστρόφως».

*Για τις μετεκλογικές συνεργασίες εκτίμησε πως ο πλησιέστερος πολιτικός σχηματισμός στη ΝΔ σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία είναι το ΠΑΣΟΚ- παρά τη θολότητα που εντόπισε στο μήνυμά του, ανέδειξε τη συνεπή -κατά τον ίδιο -στάση της Νέας Δημοκρατίας, στηλίτευσε τα πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 αναφορικά με την απλή αναλογική, ενώ υπενθύμισε πως η απλή αναλογική δεν γίνεται να καταλήγει σε μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής.

«Αν στην πρώτη αναμέτρηση δεν πάρουμε την αυτοδυναμία την οποία θεωρούμε βέλτιστη λύση, το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά μας ως πολιτικός σχηματισμός. Άλλωστε συνεργαστήκαμε με επιτυχία στην περίοδο 2012-2015. Ωστόσο έχει ένα πολύ θολό μήνυμα, το οποίο ξεκαθαρίζει εδώ και 6 μήνες…
Αντίθετα, η ΝΔ ήταν ξεκάθαρη εξαρχής, δεν ψήφισε την απλή αναλογική διότι υπερασπιζόταν πάντοτε την ενισχυμένη. Δεν είμαστε υποκριτές να εκλεγόμαστε και να κυβερνούμε με αυτό το σύστημα και μια ανάσα από την κάλπη -όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του 80 και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016 – να αλλάζουμε στάση... Τα κόμματα που έφεραν την απλή αναλογική και την υποστηρίζουν, δεν καταθέτουν τις θέσεις τους για μια αξιόπιστη, συγκροτημένη κυβερνητική πρόταση συνεργασίας. Το ΜέΡΑ25 την αποκρούει, ομοίως και το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συνεργαστεί με ανθρώπους που δεν το επιθυμούν…Η απλή αναλογική δεν μπορεί να καταλήγει σε μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής,  από τους ίδιους τους υπερασπιστές της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας για το έλλειμμα κουλτούρας πολιτικής συνεργασίας τόνισε πως «τα μικρά κόμματα στοχεύουν στην άγρα αντισυστημικής ψήφου, καθώς είναι σχηματισμοί διαμαρτυρίας..Ο Τσίπρας αφενός θέλει τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος όμως δεν τον θέλει και επιπλέον του καταστρέφει την όποια αξιοπιστία ως εναλλακτική κυβερνητική πρόταση».

Εκτίμησε ότι η ΝΔ υπερτερεί στο συγκεκριμένο πεδίο έναντι των υπολοίπων κομμάτων στη βάση τόσο της χημείας των προσώπων όσο και του κριτηρίου της προγραμματικής σύγκλησης.
«Δεν θα πρέπει να υποτιμάται σε σχέση με τις προγραμματικές συγκλήσεις το ζήτημα της ευκολίας εξεύρεσης οδού συνεννόησης ανάμεσα στα πρόσωπα, όπως έγινε πχ με τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο…Ο Ν Ανδρουλάκης πήγε εκεί τη συζήτηση(σσ στην προγραμματική σύγκληση ) όχι ο Μητσοτάκης».

*Κληθείς να σχολιάσει ειδικότερα την τοποθέτηση Βαρουφάκη για τον αποκλεισμό του λεγόμενου κόμματος Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο, ότι θα ήθελε μεν να μην υπάρχει το αυγό του φιδιού, αλλά κι ότι από την άλλη δεν αποτελεί ποτέ λύση απέναντι σε κάποιον που θέλει να ακρωτηριάσει τη Δημοκρατία, να την ακρωτηριάσεις εσύ εκ μέρους του,  έκανε λόγο για ακραίο μέτρο, αλλά από την άλλη πλευρά η δημοκρατία έχει μέσα να αμυνθεί, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα πυρομανή και τυχάρπαστο τον πρόεδρο του ΜέΡΑ25.

«Είναι κάτι μη επιθυμητό από το Σύνταγμά μας. Όταν όμως  πρόκειται για δολοφόνους και για μια εγκληματική οργάνωση, η Δημοκρατία έχει μέσα άμυνας. Ο Γιάννης Βαρουφάκης ως πυρομανής θέλει τη φωτιά.. Υπάρχει κοινός τόπος ανάμεσα στον ανορθολογισμό, τον αντισυστημισμό και τον θυμό από τον οποίο προσπαθούν να αλιεύσουν διάφοροι τυχάρπαστοι, όπως και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25» δήλωσε κλείνοντας ο Δημήτρης Καιρίδης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα