back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ηλεκτρικό ρεύμα: Διπλή επιδότηση των λογαριασμών Μαΐου και Ιουνίου – Αύριο οι ανακοινώσεις

Διαβάστε επίσης

Σε διπλή επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος Μαΐου και Ιουνίου αναμένεται να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων ώστε μαζί με τις επιδοτήσεις του Μαΐου να ανακοινωθούν και αυτές του Ιουνίου.

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο αδυναμίας σχηματισμού νέας κυβέρνησης η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα έχει ήδη κλείσει την εκκρεμότητα της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος και για τον Ιούνιο.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση επιδιώκει να διατηρήσει το θεσμικό πλαίσιο των έκτακτων μέτρων μέχρι το τέλος του χρόνου. Η ισχύς της σχετικής νομοθεσίας λήγει τον Ιούνιο και η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει αιτηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την παράταση της μέχρι το τέλος του 2023.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αύριο και το ύψος το ύψος της επιδότησης αναμένεται να είναι χαμηλότερο από εκείνο του Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ήταν στα 15 ευρώ ανά Μεγαβατώρα ή 0,015 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Υπενθυμίζεται πως οι πάροχοι μείωσαν, αν και οριακά, τις ονομαστικές χρεώσεις του Μαίου σε σχέση με τον Απρίλιο και έτσι, το υπουργείο θα επιδοτήσει με κάτω από 0,015 ευρώ την τιμή της κιλοβατώρας. Όσο οι τιμοκατάλογοι των εταιρειών μειώνονται τόσο μικρότερη θα είναι και η κρατική επιχορήγηση των λογαριασμών ρεύματος.

Χριστιάννα Κούσιου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα