back to top
25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Ν. Πάλλη-Πετραλιά: Υπάρχουν πολλές γυναίκες στα ψηφοδέλτια ωστόσο δεν ψηφίζονται

Διαβάστε επίσης

«Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, πρέπει να αυξηθεί η εκπροσώπηση των γυναικών και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη βουλή» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, η Ντόρα Πάλλη Πετραλιά, υποψήφια με τη ΝΔ στο Νότιο Τομέα της Αθήνας.
«Υπάρχουν πολλές γυναίκες στα ψηφοδέλτια ωστόσο δεν ψηφίζονται», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ναι μεν έχουν γίνει βήματα αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα, υπενθυμίζοντας ότι το 1985, που εκλέχτηκε η Φάνη Πάλλη Πετραλιά πρώτη φορά στη βουλή, υπήρχαν μόλις εννέα γυναίκες στους 300 βουλευτές.
«Το κλίμα φαίνεται να αλλάζει, η καινούργια τάση είναι η γυναικεία ενδυνάμωση. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα έχει πολλές περισσότερες γυναίκες, υπουργούς και υφυπουργούς» υπογράμμισε.

Ως επικεφαλής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, μέσω του οποίου προωθούνται οι Ολυμπιακές Αξίες και αντιμετωπίζεται το bullying, η κ Πετραλιά επισήμανε το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού , τονίζοντας ότι μετά την πανδημία έχει αυξηθεί κατά 50% τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
«Τα παιδιά κλείστηκαν μέσα και τις περισσότερες ώρες ήταν μπροστά από μια οθόνη βλέποντας σκηνές βίας. Η βία πέρασε στο υποσυνείδητό τους και κλιμακώνεται τώρα στα σχολεία» δήλωσε κάνοντας αναφορά στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού, της βίας και του ρατσισμού στην Ελλάδα, το οποίο έχει σχεδιαστεί από την ίδια.  «Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στις Ολυμπιακές αρχές και αξίες, όπως η ισότητα, η αποδοχή του διαφορετικού, ο σεβασμός στον εαυτό μας και στον άλλον και η ειρηνική επίλυση διαφορών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα