back to top
32.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

32.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Σήμερα η ανακήρυξη των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές της 21ης Μαΐου

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου σχετικά με τη συμμετοχή ή μη του αποκαλούμενου κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του κόμματος «Έλληνες» για εξαίρεση τριών δικαστών του Α1 τμήματος, κατηγορώντας τους για «αμεροληψία» και για «προπαρασκευαστικές ενέργειες» με σκοπό τον αποκλεισμό του από τις εκλογές.

Η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με υπομνήματά τους προς τον Άρειο Πάγο, έχουν ζητήσει να μην επιτραπεί η κάθοδος του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, ενώ έχουν καταθέσει στοιχεία που δείχνουν ότι το πρώην ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος «Έλληνες».

Σημειώνεται ότι οι Αρεοπαγίτες του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, από τον πρώτο έλεγχο που πραγματοποίησαν για τη νομιμότητα των σημάτων και τις επωνυμίες των κόμματων, έθεσαν εκτός των βουλευτικών εκλογών το κόμμα “Πατριωτική Ένωση” των Μπογδάνου Εμφιετζόγλου και το “Πατρίδα” της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Ακόμα τέθηκε εκτός εκλογών το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου “Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες” καθώς δεν κατέθεσε στην πλατφόρμα του Υπουργείο Εσωτερικών τα αναγκαία, προβλεπόμενα από την εκλογική νομοθεσία, έγγραφα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα