back to top
35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Ν. Βούτσης: Η απειλή υπάρχει όταν η κοινωνία δεν γυρνάει την πλάτη της αποφασιστικά σε μορφώματα όπως το κόμμα Κασιδιάρη

Διαβάστε επίσης

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για «τις πρώτες 50 ημέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης» το οποίο περιλαμβάνει μία δέσμη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών αναφέρθηκε ο Νίκος Βούτσης, υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Λίγες ώρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας ανοίξει τα χαρτιά του παρουσιάζοντας το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» σε ειδική εκδήλωση απόψε στις 18.00 στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ο κ. Βούτσης μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

«Το Συμβόλαιο Αλλαγής περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα, αποφάσεις και νομοθετήματα που θα υπάρξουν άμεσα τις πρώτες 50 ημέρες της νέας προοδευτικής διακυβέρνησης και αφορούν κυρίως καυτά ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών όπως οι μισθοί, οι πλειστηριασμοί, μέτρα για τη στέγαση, θέματα εργασιακών δικαιωμάτων που πρέπει να τύχουν άμεσης θεσμικής αντιμετώπισης», τόνισε.

Σχετικά με τις πρόσφατες μεταγραφές του ΣΥΡΙΖΑ όπως εκείνη του Ευάγγελου Αντώναρου, πρώην εκπροσώπου της κυβέρνησης Καραμανλή, σημείωσε: «Κάθε κόμμα που θέλει να διαλέγεται με μια ρεαλιστική πιθανότητα διακυβέρνησης, όπως έχει δείξει και η μεταπολιτευτική ιστορία, πρέπει να έχει έναν πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα, τουλάχιστον στα ψηφοδέλτιά του. Είναι σημαντικό να έρχονται στον ΣΥΡΙΖΑ προσωπικότητες που θέλουν να προσφέρουν όπως η καθηγήτρια Ιατρικής Αθηνά Λινού ή ο καθηγητής αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας. Τέτοιοι άνθρωποι με σπουδαίο επιστημονικό έργο που έχουν διακριθεί στην κοινωνία και ενδεχομένως είχαν άκρως αντίθετες διαδρομές, αποτελούν πλούτο για εμάς. Άλλωστε, είμαστε υπέρ της αξιοκρατίας και όχι της αριστείας με τον τρόπο την χρησιμοποίησε το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη».

Κληθείς να σχολιάσει τον αποκλεισμό από τις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη, υπογράμμισε: «Η απειλή υπάρχει όταν η κοινωνία δεν γυρνάει την πλάτη της αποφασιστικά σε αυτά τα μορφώματα. Δυστυχώς, όπως φαίνεται τόσο από τις δημοσκοπήσεις όσο και από φαινόμενα ακραίων βιαιοτήτων τα οποία εμφορούνται και από το ευρωπαϊκό κλίμα, υπάρχει αναβίωση ακροδεξιών ρατσιστικών φαινομένων. Τέτοιους είδους ζητήματα, δεν μπορούν να λυθούν νομοθετικά στη βάση τους και στον πυρήνα τους. Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για τον χειρισμό αυτής της υπόθεσης που έπρεπε να είχε επιλυθεί μια και έξω και όχι να αφήνεται στον Άρειο Πάγο να μπει στην ουσία της».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα