back to top
18.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

‘Εδεσε στη Σμύρνη το TCG Anadolu

Διαβάστε επίσης

Η πολυαναμενόμενη στις τάξεις του  τουρκικού υπουργείου Άμυνας  έξοδος του αεροπλανοφόρου TGG Anadolu στο Αιγαίο έγινε και η ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου έδεσε στη Σμύρνη όπου το κοινό μπορεί να επισκεφθεί το πρώτο στον κόσμο αεροπλανοφόρο μη επανδρωμένων αεροσκαφών .

Το TCG Anadolu – το μεγαλύτερο πλοίο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού έφθασε στην Σμύρνη λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία μεταφέροντας σύμφωνα με αναλυτές, πολλά μηνύματα από την πλευρά του Ερντογάν.

Ο ελλιμενισμός του και η ελεύθερη παρουσίαση του στο κοινό στην Σμύρνη είναι μήνυμα προς τον βασικό αντίπαλο του Ερντογάν στις εκλογές τον  Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου καθώς η διάσημη πόλη του Αιγαίου θεωρείται προπύργιο των Κεμαλιστών .  Ο δεύτερος στόχος είναι προφανής και είναι η επίδειξη ισχύος προς την Ελλάδα 

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο  Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογαν : “Το πλοίο Anadolu έχει 1300 άτομα προσωπικό. Και με 1300 άτομα, θα ανοίξει στις γαλάζιες θάλασσες της Μεσογείου και θα δείξει τη δύναμη των Τούρκων. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Έχω συνομιλίες με τους Ισπανούς, ξέρετε ότι κατασκευάσαμε αυτό το πλοίο μαζί με τους Ισπανούς. Μιλάω επίσης με τους Άγγλους για να κατασκευάσουμε διπλάσια πλοία. Δηλαδή, θα μεγαλώσουμε περισσότερο το αεροπλανοφόρο μας καθώς πρέπει να αυξήσουμε την ισχύ μας στις θάλασσες. Με τη βοήθεια του Θεού οι απόγονοι του Μπαρμπαρόσα θα δείξουν ότι είναι άξιοι διάδοχοι του Μπαρμπαρόσα”.

Το TCG Anadoluπαραδόθηκε στο πολεμικό ναυτικό της χώρας τον Απρίλιο.Κατασκευασμένο στο ναυπηγείο Σεντέφ στην Κωνσταντινούπολη, το πλοίο μπορεί να μεταφέρει ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, χερσαία οχήματα, ελαφρά μαχητικά αεροσκάφη και προσωπικό. Μιλώντας στην τελετή παράδοσης στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το TCG Anadolu, το οποίο μπορεί να προσγειώσει και να απογειώσει τα μεγαλύτερα και βαρύτερα ελικόπτερα και drones, είναι το πρώτο πολεμικό πλοίο του είδους του στον κόσμο. 

Τα τουρκικά UCAV Bayraktar TB3 και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Kizilelma καθώς και τα ελαφρά επιθετικά αεροσκάφη Hurjet μπορούν να προσγειωθούν και να απογειωθούν από το πλοίο. Συμφωνα  με τον Ερντογάν “η Τουρκική Δημοκρατία θα είναι σε θέση να διεξάγει στρατιωτικές και ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο χάρη στο πλοίο, το οποίο μπορεί επίσης να μεταφέρει τεθωρακισμένα οχήματα”.

Newsroom Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα