back to top
26.7 C
Athens
Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

26.7 C
Athens
Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Θέλουμε να αυξήσουμε μισθούς και να μειώσουμε φόρους και εισφορές

Διαβάστε επίσης

Από την μία υπάρχει μία συγκεκριμένη πρόταση διακυβέρνησης και από την άλλη υπάρχει η απόλυτη σύγχυση, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Αναφερόμενος στην πολιτική σημασία των εκλογών της 21ης Μαίου τόνισε πως «για μένα η πρώτη κάλπη είναι η μόνη κάλπη», η οποία “θα τα κρίνει όλα” και εκτίμησε ότι «από την στιγμή που θα έχουμε μία ισχυρή πρωτιά, τα πράγματα θα βρουν τον δρόμο τους».

Μιλώντας για την οικονομία και το ζήτημα της ακρίβειας εκτίμησε ότι έχουμε δει τα χειρότερα στον πληθωρισμό και τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα, διαβεβαίωσε πάντως ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε κοντά σε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη και δεσμεύθηκε όσον αφορά την ενέργεια ότι σε κάθε περίπτωση το πλαίσιο στήριξης που έχουμε εισάγει θα συνεχιστεί.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως η μείωση του ΦΠΑ είναι μέτρο που είναι αμφίβολο εάν θα λειτουργήσει, άφησε ανοιχτό πάντως ένα παράθυρο για μειώσεις οριζόντια στην διάρκεια της 4ετίας. Όπως είπε, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα ανέρχεται σε 1,5 δις τον χρόνο και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει από που θα βρει 6 δις και αν θα δανειστεί; Επέμεινε μάλιστα πως αν εφαρμόζονταν αυτά «θα τίναζαν την μπάνκα στον αέρα», «δεν θα βλέπαμε την επενδυτική βαθμίδα ούτε με το κιάλι» και «η Ευρώπη θα εκκινούσε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος».

Από την άλλη υπογράμμισε ότι το κόμμα του έχει κοστολογημένη πρόταση και σημείωσε ότι θέλουμε να αυξήσουμε μισθούς, να μειώσουμε φόρους και εισφορές, αλλά και να βελτιώσουμε και την φορολογική συμμόρφωση.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων πως θα εξακολουθούν να έχουν στήριξη οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά, ενώ ερωτηθείς εάν μπορεί να επιστραφεί η 13η σύνταξη, ανέφερε ότι στο τέλος του χρόνου θα βοηθάμε ειδικά τους χαμηλοσυνταξιούχους. Εκτιμώ, είπε, ότι και φέτος θα έχουμε καλή πορεία της οικονομίας και τα Χριστούγεννα θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το πώς θα αξιοποιήσει την πρώτη διερευνητική εντολή που θα λάβει θα εξαρτηθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ άσκησε κριτική και στην θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, καταλογίζοντας μάλιστα στον κ. Ανδρουλάκη ότι «δείχνει να έχει μία προσωπική εμμονή μαζί μου».

Τόνισε εξαλλου ότι χρειαζόμαστε όχι ασταθή κυβερνητικό σχηματισμό, αλλά σταθερή κυβέρνηση, ενώ κατέστησε σαφές ότι έχει απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να πάρει βουλευτές από άλλα κόμματα και ξεκαθάρισε ότι θα στηριχθεί αμιγώς στις ψήφους εκλεγμένων βουλευτών με τη ΝΔ, αλλά και ότι δεν το συζητά καν για ψήφο ανοχής.

Επανέλαβε επίσης την πρόθεσή του να σπάσει το σημερινό υπουργείο, σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και σε ένα δεύτερο υπουργείο που θα ασχολείται με την κοινωνική πολιτική και τα ζητήματα της στέγης από την κοινωνική της πλευρά.

Αναφερόμενος τέλος στην διάταξη για το κόμμα Κασιδιάρη τόνισε ότι δοκιμάστηκε και αποδείχθηκε ότι έχει φέρει αποτέλεσμα, ενώ υποστήριξε ότι “κάποιοι δεν μπορούν να κρύψουν την στενοχώρια τους που ο Κασιδιάρης δεν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές”.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα