back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ επαναπροκήρυξε απεργία αποχής από την αξιολόγηση

Διαβάστε επίσης

Στην επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής των δημοσίων υπαλλήλων από την διαδικασία της αξιολόγησης προχώρησε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δημόσιο, γνωστοποίησε την απόφαση τους με εξώδικο προς όλα τα υπουργεία, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, καθώς και όλους τους φορείς και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο η απεργία της ΑΔΕΔΥ, είχε κριθεί παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από αγωγή που κατέθεσαν εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, Μάκης Βορίδης και Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, η διαδικασία αξιολόγησης “βασίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια και προσωπικές απόψεις των αξιολογητών, ευνοώντας την εμφάνιση και εγκαθίδρυση φαινομένων ευνοιοκρατίας και εκφοβισμού των υπαλλήλων” και ζητά:

– Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προκειμένου να αντιμετωπισθεί η υπάρχουσα τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δημοσίου, των ΟΤΑ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΒΑΘΜΟΥ, των ΝΠΔΔ και των εποπτευόμενων από αυτά ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.
-Να αποσυνδεθεί η διαδικασία αξιολόγησης που θεσπίζει ο ν.4940/2022 από το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής και να αποσυνδεθεί επίσης από τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων.
-Να αποσυνδεθεί η διαδικασία στοχοθεσίας – αξιολόγησης από οιεσδήποτε ποινές ή τιμωρίες των υπαλλήλων.
– Να τεθούν αντικειμενικά, μετρήσιμα, διαφανή και αμερόληπτα κριτήρια αξιολόγησης, που να μην είναι ευεπίφορα σε οιουσδήποτε πολιτικούς ή έτερους, εξωγενείς παράγοντες που δεν συναρτώνται με την πραγματική απόδοση των υπαλλήλων.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα