back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέα παρέμβαση της Ανοιχτής Πόλης για τον λόφο του Στρέφη

Διαβάστε επίσης

Παρεμβάσεις της Ανοιχτής Πόλης στην 11η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Ανοιχτή Πόλη έκανε τις παρακάτω παρεμβάσεις, εκτός ημερήσιας διάταξης, στη σημερινή 11η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Μετά την αναβολή για τις 27 Σεπτέμβρη 2023 της εκδίκασης από το ΣΤΕ της προσφυγής για παραβάσεις που αφορούν το εργοτάξιο του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, καλέσαμε τη δημοτική αρχή να δεσμευτεί, όπως είναι αυτονόητο στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης, ότι δεν θα συμπράξει σε οποιαδήποτε μη αναστρέψιμη ενέργεια στο χώρο, όπως θα ήταν η κοπή και απομάκρυνση δέντρων.

Ζητήσαμε ενημέρωση από τη δημοτική αρχή σχετικά με το νέο έγγραφο του Δασαρχείου που ζητά “πάγωμα” των εργασιών στο λόφο του Στρέφη, μέχρι να διευκρινιστεί αν αυτές παραβιάζουν ή όχι τις υφιστάμενες μελέτες. Σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτη η διατήρηση της απαγόρευσης των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων στο λόφο. Η πρόσβαση των κατοίκων σε έναν χώρο πολύτιμο και αναγκαίο στην καθημερινότητά τους πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα.

Η Ανοιχτή Πόλη έδωσε χτες το παρών στη μέρα υπεράσπισης του πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα που κάλεσε η πρωτοβουλία αγώνα. Με τις πολύμορφες δράσεις τους, κάτοικοι και χρήστες του χώρου κάνουν πράξη τη δική τους πρόταση για ένα πάρκο προσβάσιμο και ανοιχτό στις ανάγκες τους, απορρίπτοντας παρεμβάσεις που το αποψιλώνουν και το παραδίδουν στους σχεδιασμούς του ιδιωτικού συμφέροντος.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα