back to top
18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Στο Ζάππειο για την «Ημέρα της Ευρώπης» σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης – Κοινή εμφάνιση με Καραμανλή-Σαμαρά

Διαβάστε επίσης

Στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης, στο Ζάππειο Μέγαρο θα παραστεί και θα μιλήσει στις 19:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ίδια εκδήλωση θα μιλήσουν, επίσης, οι πρώην Πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Σε συνέντευξή του το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν βλέπει αυτή την στιγμή περιθώρια συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ . «Μοναδική λύση είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ», τόνισε και εκτίμησε εκ νέου ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη είναι πολύ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε λόγο για απόλυτη σύγχυση για το τι θα μπορούσε να προκύψει ως εναλλακτική της ΝΔ.

Υποστήριξε εξάλλου πως όλη η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται σα να προετοιμάζει την ήττα του, ενώ με αφορμή τις θέσεις Βαρουφάκη αλλά και απόψεις που διατυπώθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για κάποιους “που δεν έμαθαν τίποτα και δεν ξέχασαν τίποτα” από το 2015, διερωτώμενος μάλιστα “μήπως χωρίς μνημόνια πάνε να ξανακάνουν τα ίδια”;.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο 3% τον επόμενο χρόνο, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι όσο παραμένει υψηλός “η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη”

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τουλάχιστον μία μονάδα και πρόσθεσε ότι στόχος για την επόμενη θητεία είναι το ζήτημα της ευθυγράμμισης των αναγκών της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση. «Συνιστά πρόοδο ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να βρουν εργαζόμενους. Η απάντησή μου στους εργοδότες είναι πληρώστε περισσότερο και θα βρείτε εργαζόμενους. Οι μισθοί ανεβαίνουν και όταν ζητούμε πιο εξειδικευμένες θέσεις εργασίας και αυτό δεν αφορά μόνο αποφοίτους πανεπιστημίου αλλά και τεχνικές ειδικότητες» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό τόνισε ότι η τελική κατάληξη θα είναι αυτός να προσδιορίζεται μέσα από ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις υπάρχουν και δουλεύουν, για παράδειγμα στον τουρισμό, και είναι πάνω από τον κατώτατο μισθό, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για την οδική ασφάλεια, με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 12χρονη χθες στην Καλλιθέα, λέγοντας ότι στόχος είναι η μείωση κατά 50% τους θανάτων από τροχαία έως το 2030, με μια σειρά παρεμβάσεων. «Όχι μόνο δρόμους, αλλά και αλλαγή της κουλτούρας» τόνισε.

Newsroom Αθήνα 9.84, Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα