back to top
33 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

33 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Εκλογές 2023: Η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών

Διαβάστε επίσης

Πρώτη ενότητα: Οικονομία, ανάπτυξη, απασχόληση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διατεθειμένος να συζητήσει την επέκταση του market pass και για το β ‘ εξαμηνο του έτους εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ενότητα του debate Οικονομία-Ανάπτυξη-Απασχόληση. Για τον πληθωρισμό ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ένα παγκόσμιο πρόβλημα και έκανε λόγο για μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές και περισσότερος ανταγωνισμός, έκτακτη στήριξη των νοικοκυριών, μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και μείωση των φόρων είναι οι τρεις τρόποι παρέμβασης.

Αλέξης Τσίπρας: «Υπάρχει ανάγκη να αυξήσουμε μισθούς στους δημοσίους υπαλλήλους. Υπάρχουν και έσοδα από τη φορολόγηση των υπερκερδών. Το πρόγραμμά μας θα έχει όφελος για τη μεγάλη πλειοψηφία αλλά θα κοστίσει σε κάποιους κυρίως σε όσους έχουν υπερκέρδη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ναι στη σταθερότητα όχι στην στασιμότητα και την παρακμή που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Έχουμε ένα φορολογικό πρόγραμμα που δίνει προτεραιότητα στην άρση των κοινωνικών ανισοτήτων, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του κόμματος για προστασία πρώτης κατοικίας, 120 δόσεις για ρυθμίσεις χρεών και νέο ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους

Ρεαλιστικό και μοναδικά εφαρμόσιμο από πλευράς εξυπηρέτησης του ελληνικού λαού, χαρακτήρισε το μοντέλο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ, ο γενικός του γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας, επικρίνοντας τα υπόλοιπα κόμματα ότι επιμένουν στα «ματωμένα πλεονάσματα» και στα τουλάχιστον 350 προαπαιτούμενα που θα γονατίσουν ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό

Οριζόντιο φόρο σε όλες τις επιχειρήσεις η πρόταση του Κυριάκου Βελόπουλου ο οποίος τόνισε ότι κάθε σοβαρή χώρα πρέπει να έχει plan B, σε σχέση με το νόμισμα και πρόσθεσε «περίμενα να μου πουν οι αρχηγοί που θα βρουν τα λεφτά για την παροχολογία».

«Ένιωσα ένα deja vu ακούγοντας τους υπόλοιπους αρχηγούς με μία οικονομία υπό κατάρρευση» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης προσθέτοντας ότι «το νόμισμα πρέπει να εξυπηρετεί το λαό και όχι το αντίθετο. Η χώρα μας βαδίζει σε ένα ναρκοπέδιο της διεθνούς οικονομίας χωρίς άμυνες.

Δεύτερη ενότητα: Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα

Στα εξοπλιστικά προγράμματα που υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι θα διεκδικήσει να φέρει έργο στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. Σημείωσε ότι στην διακυβέρνησή του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε ο φράχτης, δεν τον γκρεμίσαμε. Το προσφυγικό όμως δεν λύνεται με φράχτες, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Τουρκία έχει εκλογές την άλλη Κυριακή και η Ελλάδα πρέπει να έχει απέναντί της ενιαία στρατηγική, ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης προσθέτοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να συνεισφέρει για τον φράχτη στον έβρο.

«Οι εξοπλισμοί που έγιναν από τη Γαλλία,τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και την Γερμανία, υπηρετούν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ,που προβαίνει σε επιθετικές ενέργειες με αποτέλεσμα και η χώρα μας να γίνεται πιθανός στόχος αντιποίνων»,επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δεν ζούμε το ’80, τότε υπήρχαν δύο μπλοκ. Σήμερα ο πολυπολικός κόσμος απαιτεί να έχουμε διαφορετική προσέγγιση, το εθνικό συμφέρον ορίζει με ποιον θα είμαι, είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Σημείωσε ότι υπάρχουν 172 παραβιάσεις των Σκοπίων απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτά τα αποτελέσματα θα τα ανατρέψουμε.

Η υπεράσπιση των συνόρων είναι υποχρέωση όλων μας, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε: να ξεκαθαρίσουμε στους συμμάχους μας ότι δεν θα χρειαστούμε την άδειά τους για να τα χρησιμοποιήσουμε.

Στην επιθετικόπτητα της Τουρκίας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως η κυβερνηση ενίσχυσε τις ένοπλες δυνάμεις μας και αυτό θα συνεχιστεί. Τα προγράμματα αυτά δεν επιδέχονται καμίας διαπραγμάτευσης τόνισε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε θα συνομιλήσω με όποιον επιλέξει ο τουρκικός λαός. Η Γαλάζια Πατρίδα, όμως, είναι βαθιά χαραγμένη στο DNA όλων του τουρκικών κομμάτων.

Τρίτη ενότητα: Κράτος, θεσμοί, διαφάνεια

Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ μετά τις παρακολουθήσεις και ζήτησα άμεση διαλεύκανση και ανέλαβα να διορθώσω μία σειρά από αστοχίες που επέτρεψε στην ΕΥΠ να παρακολουθεί ανθρώπους χωρίς τις απαραίτητες διαδικασίες, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο για τη δημοκρατία και δεν έπρεπε να παρακολουθείται. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθσε ότι το κράτος δικαίου στη χώρα αξιολογείται συνολικά επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τον Economist η χώρα μας έχει κάνει βήματα μπροστά, παρά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Να δώσει εξηγήσεις για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας. Απευθυνόμενος στις προοδευτικές δυνάμεις ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το πρώτο με το τρίτο κόμμα μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση που θα δώσει ανάσα στα νοικοκυριά. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ανταγωνισμός σε κόμματα με συγκλίσεις προγραμματικές.

Η υπόθεση των υποκλοπών έχει ταλανίσει το εγχώριο πολιτικό σύστημα, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι, για πρώτη φορά η Ελλάδα μπαίνει στο στόχαστρο για θέματα που αφορούν τους θεσμούς. Δήλωσε ότι εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη όχι όμως το πολιτικό σύστημα και πως η κρίση εμπιστοσύνης έχει να κάνει και με τα άλλα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. «Χρειάζεται εκσυγχρονισμός και μεγάλες θεσμικές αλλαγές που θα μας οδηγήσουν σε μια ευρωπαϊκή κανονικότητα. Είμαστε στο δρόμο προς την Ουγγαρία εάν δεν κάνουμε βήματα προς την κανονικότητα», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Παραφιλολογία χαρακτήρισε τα περί άρνησης του ΚΚΕ να συμμορφωθεί με το νόμο για την οικονομική χρηματοδότηση των κομμάτων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας λέγοντας ότι το κόμμα του δέχεται συνεχείς ελέγχους για τα οικονομικά του από την εφορία και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ότι το μόνο που αρνείται να κάνει, είναι να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα εκείνων που το ενισχύουν. Επίσης,ερωτηθείς για τις εξαγγελίες των άλλων κομμάτων, κάλεσε τον λαό να κρατάει μικρό καλάθι, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΚΚΕ σε κυβερνήσεις συνεργασίας ή ανοχής.

Δεν μπορεί η πολιτική εξουσία να κόβει τον δρόμο σε οποιονδήποτε και να του επιτρέπει να κάνει διαγγέλματα μέσα από τις φυλακές, μόνο ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίζει, δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Για τις υποκλοπές επισήμανε ότι είναι αδιανόητο να παρακολουθείς την ηγεσία του στρατού και τον πολιτικό σου αντίπαλο, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με ένα κόμμα, όπως είπε, που συζητά θαλάσσιες ζώνες.

Το κράτος μας θυμίζει ελβετικό τυρί μετά τα μνημόνια, λείπουν κομμάτια, είπε από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δείλιασε να κάνει Εξεταστική για το 2015. Έχουμε μία κυβέρνηση που αγνοεί το ΣτΕ όταν δεν της αρέσουν οι αποφάσεις του, επισήμανε και πρότεινε διαβουλευτικά συμβούλια από κληρωτούς πολίτες για τον έλεγχο των θεσμών.

Τέταρτη ενότητα: Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος

«Καμία κυβέρνηση αντιλαϊκή δεν πρόκειται να έχει την στήριξη του ΚΚΕ,γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια,ούτε κάποιες προσλήψεις σε κάποιο νοσοκομείο, αλλά η συνολική πολιτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με αυτό που προτείνει το ΚΚΕ»,τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ειδικά για την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας,έκανε λόγο «για ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις»,κκαθώς-όπως είπε- ο κ.Τσίπρας την ίδια στιγμή που λέει ότι με τον πρώτο νόμο που θα φέρει αν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, βάζει μεγάλο κόφτη, επιτρέποντας τη δήλωση μόνο 10 τμημάτων στο μηχανογραφικό.

Δεν δέχομαι υποχρεωτικότητα για το εμβόλιο, δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ερωτηθείς για τις αμβλώσεις απάντησε ότι εμπιστεύεται την Ελληνίδα μάνα, την οποία όπως είπε πρέπει να στηρίξουμε οικονομικά και κοινωνικά εξηγώντας ότι έχουμε πρόβλημα και με το δημογραφικό. Πρόσθεσε ότι τις πολιτικές θέσεις της Ελληνικής λύσης τις υπαγορεύουν οι παραδόσεις της χώρας μας, και σημείωσε ότι είναι αντίθετος στον ψευδοπροοδευτισμό.

Υπάρχουν πολύ καλά ιδιωτικά πανεπιστήμια, μόνο στις ΗΠΑ, πουθενά αλλού, ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης και τόνισε ότι η συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι αποκρουστική εξηγώντας πως αυτό γίνεται για να αναβαθμιστεί ένα κολλέγιο της συμφοράς, εκμεταλλευόμενα την υποχρηματοδότηση των δημοσίων.

Το νέο εθνικό σύστημα υγείας αποτελεί μία από τις τρεις κεντρικές προτεραιότητες τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για τα προβλήματα στην Υγεία. Η πανδημία ανέδειξε και τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του σημείωσε στηλιτεύοντας ότι τις καθυστερήσεις σε ραντεβού, όπως και τα ράντσα, ενώ εξήγγειλε ότι θα αναμορφώσουμε τα έκτακτα περιστατικά σε 80 νοσοκομεία
Απαντώντας στο σχόλιο για επιδόματα τα οποία κατήγγειλε όταν τα έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβίωσε ότι η μείωση των ανισοτήτων είναι πρώτη του προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία.

«Δώσαμε σκληρή μάχη με τους δανειστές, έκανα ό,τι μπορούσα για να φέρω την καλύτερη δυνατή συμφωνία και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα απο τα μνημόνια Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς γιατί να τον πιστεψει ο λαός μετα τις 22 μειώσεις στις συντάξεις. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι κατήργησε την 13η σύνταξη και τώρα δεν δίνει ούτε τα αναδρομικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί περιλαμβανομένων των Νοσοκομείων να στελεχωθούν μετά απο διεθνείς ανοιχτούς διαγωνισμούς και όχι με κομματικά παιδιά.
Δεν μπαινουμε εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικων πανεπιστημίων, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς για το άρθρο 16, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει και λευκή επιταγή, προτεραιότητα μας είναι το ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Πέμπτη ενότητα: Περιβάλλον και Ενέργεια

Κρατήσαμε όρθια την κοινωνία, σώσαμε τις επιχειρήσεις και προστατεύσαμε τα νοικοκυριά από τις αυξήσεις της ενέργειας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι από εδώ και στο εξής η χώρα είναι υποχρεωμένη να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα και αυτό έχει τεράστια σημασία για την επενδυτική βαθμίδα. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι και στον τομέα των μεταφορών έγιναν βήματα, παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπήρξαν και αστοχίες.

Συμφωνώ με τον κ. Ανδρουλάκη να μην διορίζουμε κομματικά παιδιά στις διοικήσεις των νοσοκομείων, είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι αυτό γίνεται επίκαιρο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Εμείς θα σταματήσουμε τον μηχανισμό αναδιανομής εσόδων από τους πολλούς στους λίγους τόνισε ο κ. Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι έτσι θα πάρει ανάσα ο καταναλωτής.

Αν θέλει το κράτος να έχει μια πιο φιλική προς την κοινωνία πολιτική μπορεί να το κάνει, υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνοντας ότι ο ίδιος καταψήφισε το εμπόριο ρύπων γιατί είναι φόρος στον άνθρακα και τον πληρώνουν οι πιο φτωχοί Έλληνες.

Πρέπει να μπει ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη δόμηση από μία διαφορετική διακυβέρνηση, επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά «ξύνεται πολύ στην γκλίτσα του τσοπάνη ο ΣΥΡΙΖΑ με την προσέγγισή του στο ΚΚΕ με τη μούφα προοδευτική διακυβέρνηση και αυτό αφορά και την ενέργεια»

Ο ελληνικός λαός πληρώνει πανάκριβα τα τρόφιμά του και το πετρέλαιό του. Γιατί να κερδίζουν οι εφοπλιστές και όχι ο λαός, διερωτήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Επιμένω στην εξόρυξη για αέριο και πετρέλαιο και αυτό πρέπει να το συνδέσουμε με τις συντάξεις, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «οι πράσινες πηγές ενέργειας δεν αποθηκεύονται, δεν υπάρχει μέθοδος».

Οι εξορύξεις δεν είναι λύση, το μόνο που προσφέρουν είναι γεωπολιτικές εντάσεις και καταστροφή του περιβάλλοντος, αντέτεινε ο Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι το μέλλον είναι μικρές ανεμογεννήτριες, αλουμινίου. Το υδρογόνο είναι το μέλλον, υποστήριξε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και πρόσθεσε «έχει πολύ μεγαλή σημασία ως πολιτικοί να μη φοβόμαστε το πολιτικό κόστος. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το πάρουμε και προχωράμε.

Έκτη ενότητα: Νέα Γενιά

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, τόνισε ότι έδωσε τον καλύτερό του εαυτό από τότε που γύρισε στην Ελλάδα και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Γύρισα για να προσφέρω εκπαιδευτικές υπηρεσίες στα παιδιά μας και ταυτόχρονα να δημιουργήσω, στο βαθμό που μπορούσα ως καθηγητής, συνθήκες ασφάλειας. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει η ανασφάλεια μέσα στο πανεπιστήμιο. Έχω κλειδωθεί με φοιτητές μου σε αμφιθέατρο με διάφορους εξωσχολικούς να μας απειλούν για να σταματήσουμε το μάθημα», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, περιγράφοντας ένα περιστατικό που έχει βιώσει. Σημείωσε ακόμη ότι «ασφάλεια δε σημαίνει πανεπιστημιακές αστυνομίες, τύπου Κεραμέως. Σημαίνει διαφύλαξη του ασύλου της διακίνησης των ιδεών, που παρέχεται από το ίδιο το πανεπιστήμιο, από την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα. Το να βάζεις την αστυνομία μέσα στο πανεπιστήμιο για να προσφέρεις ασφάλεια είναι ένα ψέμα που είτε σημαίνει ότι δεν έχουν καταλάβει πώς λειτουργούν τα πανεπιστήμια όπως η Οξφόρδη ή έχουν καταλάβει και ψεύδονται, διότι παίζουν ένα παιχνίδι, ένα θεατρικό έργο μπροστά σε ένα ακροδεξιό ακροατήριο, που ενδιαφέρεται μόνο για την αστυνομοκρατία τους».

Αλέξης Τσίπρας: Τόσα χρόνια στον τόπο μας είχαμε πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς ελάχιστη βάση εισαγωγή. Τόσοι υπουργοί περάσανε και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Ήρθε ο κύριος Μητσοτάκης και μπήκε ελάχιστη βάση εισαγωγής. Γιατί; Όταν έχεις ένα κλειστό αριθμό, ένα συγκεκριμένο αριθμό παιδιών που θα εισαχθούν στα πανεπιστήμια, και έχεις αυτή τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, αν θα γράψεις 8 ή12 εξαρτάται από το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων. Ήρθαν λοιπόν η κα Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης και άλλαξαν τη βάση εισαγωγής για δύο λόγους: Ο πρώτος λόγος είναι για να μειώσει τεχνηέντως τον αριθμό των εισακτέων και άρα να μειωθούν οι απαιτούμενες δαπάνες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση τα δημόσια πανεπιστήμια και ο δεύτερος για να αυγατίσει η πελατεία των ιδιωτικών κολεγίων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι νέοι έχουν κάθε δίκιο να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην εξουσία και σίγουρα θα αξιολογήσουν αυτή την κυβέρνηση αυστηρά». Όπου έκρινα ότι έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη το έκανα, το λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν επαναλαμβάνεται». «Ο βαθμός που θα μπει στην κυβέρνηση θα μπει από όλους τους πολίτες και θα είναι το εκλογικό ποσοστό που θα πάρει η ΝΔ στην κάλπη της 21ης Μαΐου» είπε και ζήτησε από τους νέους «να αξιολογήσουν τα κόμματα πολύ αυστηρά και να γνωρίζουν ότι ψηφίζουν για το δικό τους μέλλον». Ακόμα ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε: «Να κάνω μία πρόταση σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να καταθέσουμε τα προγράμματά μας στο Γενικό Λογιστήριο ή στην ΤτΕ και να αξιολογηθούν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά την ταπεινή μου άποψη των νέων ανθρώπων είναι ότι δεν έχουν πολλά ενώ έχουν πολλά εφόδια έχουν λιγότερες ευκαιρίες γι’ αυτό άλλωστε χιλιάδες ελληνόπουλα τα τελευταία 10 με 15 χρόνια έχουν οδηγηθεί στο εξωτερικό. Για να βρουν έναν καλύτερο τρόπο ζωής μια καλύτερη δουλειά για να οικοδομήσουν την ζωή τους με αξιοπρέπεια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Πρέπει να δούμε σήμερα τι κάνουμε για αυτούς που έμειναν εδώ – ώστε αν βελτιώσουν τη ζωή τους να “φρενάρουμε” το brain brain και να δημιουργήσουμε συνθήκες για κάποιους που έφυγαν να γυρίσουν πίσω. Χρειάζεται μία βιώσιμη ανάπτυξη με καλές θέσεις εργασίας. Αυτό που γίνεται με το real estate, με τον αφανισμό της ελληνικής οικονομίας, δεν είναι η προοπτική. Άρα το βασικό είναι η ώριμη αγορά εργασίας με σοβαρές επενδύσεις σε τομείς ανταγωνιστικούς και βέβαια με ουσιαστική στήριξη της καθημερινότητας.

Να πάει να ψηφίσει»,παρότρυνε τη νέα γενιά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας ότι η αποχή δεν είναι αντισυστημική στάση και ενισχύει τα κόμματα που θέλουν να κάνουν χειρότερη τη ζωή της.
Θύμισε δε, ότι το ΚΚΕ είχε καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, ώστε οι νέοι και οι νέες που δουλεύουν σεζόν στα νησιά ή αλλού,να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα,στον τόπο που εργάζονται.Επίσης,χαρακτήρισε αισιόδοξο το μήνυμα που ήρθε σήμερα από τις φοιτητικές εκλογές,όπου – όπως είπε- η «Πανσπουδαστική», η φοιτητική παράταξη της ΚΝΕ, αναδείχθηκε και πάλι πρώτη δύναμη.

Ο νέος βλέπει ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία και αυτό είναι το χειρότερο έγκλημα, τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστηρίζοντας ότι ένας νέος δεν μπορεί να πιστέψει τους πολιτικούς που του λένε για 12 χρόνια ψέματα. «Διαβάζουν τα παιδιά δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις. Ενοχλήθηκα όταν άκουσα τον κ. Μητσοτάκη όταν είπε ότι είχαμε φθορά από τα Τέμπη αλλά το ξεπεράσαμε», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα