back to top
32.9 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Χ. Καστανίδης: Το ΠΑΣΟΚ μοναδικό ανάχωμα στην επικείμενη οικονομική καταιγίδα

Διαβάστε επίσης

11-05-2023

«Βασικός ιδεολογικός, πολιτικός και ιστορικός αντίπαλος της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς είναι η Δεξιά, με τα κατορθώματά της στον τόπο. Το θέμα -για εμάς- τίθεται όχι στη βάση των ίσων αποστάσεων, αλλά των αξιολογήσεων των άλλων κομμάτων, κάτι που συνιστά απόλυτο δικαίωμα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να δώσει στον πολίτη ένα μέτρο σύγκρισης» δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης, υποψήφιος στην Α Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984 στο πλαίσιο του προεκλογικού διαλόγου για τις  κάλπες της 21ης Μαίου.

Στο ερώτημα κατά πόσον η λογική των ίσων αποστάσεων βοηθά ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς να ξαναγίνει ο δεύτερος πόλος στη χώρα, αντέτεινε ότι ουδέποτε διατυπώθηκε από το ΠΑΣΟΚ αυτή η θεωρία και διερωτήθηκε με νόημα: «Δεν πρέπει άραγε να αξιολογηθούν αυτοί οι αντιμνημονιακοί γίγαντες, που εμφανίστηκαν να εφαρμόζουν αργότερα το δεύτερο μνημόνιο, ο μεν ένας τρέχοντας στα Ζάππεια και ο τρίτος το επόμενο,  δεσμευόμενος για την κατάργησή του με ένα άρθρο κι έναν νόμο; Δεν πρέπει να αξιολογηθεί το γεγονός ότι είναι τα χαϊδεμένα παιδιά της Ελλάδας, αυτά που χρεωκοπούν για πολλοστή φορά τη χώρα, αλλά εν τούτοις επιβραβεύονται από τον ελληνικό λαό;»

Συνεχίζοντας, υπενθύμισε  ότι «οι γερμανοτσολιάδες του 2009-2011 αρνήθηκαν να υπογράψουν την βασική απαίτηση των δανειστών να περάσει σε υπερταμείο η δημόσια περιουσία ως εγγύηση για τα δάνεια που έδωσαν, αλλά ανέκρουσαν πρύμναν και το δέχθηκαν οι επαναστάτες του αντιμνημονίου, μετά το δημοψήφισμα του 2015».

Κληθείς να αποτιμήσει το ντημπέητ των πολιτικών αρχηγών στην δημόσια τηλεόραση και την παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη, εξέφρασε την ελπίδα να βοήθησε τον κόσμο να καταλήξει σε συμπεράσματα. «Κάθε συζήτηση είναι χρήσιμη όταν διευκολύνει τους πολίτες να σχηματίσουν πληρέστερη εικόνα αναφορικά με τις προτάσεις κάθε κόμματος για το δικό τους μέλλον αλλά και της χώρας Αν συνέτεινε αποτελεσματικά θα κριθεί από τους ίδιους» είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο Χάρης Καστανίδης κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν με την ψήφο τους την παράταξη του ΠΑΣΟΚ με γνώμονα τη διάσωση της χώρας.

Όπως υπογράμμισε  «Επίκεινται δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Αποκρύπτεται  η πραγματική εικόνα για την κατάσταση της χώρας  λόγω της εκτίναξης του δημοσίου χρέους και οι Ευρωπαίοι  συζητούν επιστροφή σε εποχές δημοσιονομικής πειθαρχίας. Εάν βρεθεί  ένα ανάχωμα σε όλα αυτά, θα είναι το ΠΑΣΟΚ και κανένας άλλος.»  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα