back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ και Κίνα δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας

Διαβάστε επίσης

Ο ανώτατος σύμβουλος ασφαλείας της κυβέρνησης Μπάιντεν συναντήθηκε με τον ανώτατο διπλωμάτη της Κίνας αυτήν την εβδομάδα και δεσμεύθηκαν να διατηρήσουν ανοικτές τις γραμμές επικοινωνίας, δήλωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, καθώς η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο προσπαθούν να βρουν έναν δρόμο μπροστά εν μέσω τεταμένων σχέσεων.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν και ο Κινέζος ανώτατος διπλωμάτης Ουάνγκ Γι συναντήθηκαν στη Βιέννη χθες Τετάρτη και σήμερα, και συζήτησαν για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων θεμάτων, ανέφερε σε μια δήλωση ο Λευκός Οίκος.

«Οι δύο πλευρές είχαν ειλικρινείς, ουσιαστικές και εποικοδομητικές συζητήσεις για σημαντικά θέματα στη διμερή σχέση ΗΠΑ-Κίνας, θέματα παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας, (για) τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, και θέματα Στενών [σ.σ. που συνδέονται με το Στενό της Ταϊβάν], μεταξύ άλλων θεμάτων», ανέφερε χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση «μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών να παραμείνουν ανοικτές οι γραμμές επικοινωνίας και να διαχειριστούν υπεύθυνα τον ανταγωνισμό».

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν αυτόν τον σημαντικό στρατηγικό δίαυλο επικοινωνίας ώστε να προωθήσουν αυτούς τους σκοπούς», ανέφερε ο Λευκός Οίκος και πρόσθεσε πως οι συνομιλίες επιδίωξαν να οικοδομήσουν πάνω στη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στην Ινδονησία τον Νοέμβριο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα