back to top
35.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

35.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ν. Μαραβέγιας: Η ανάπτυξη δεν έρχεται από την κατανάλωση αλλά με επενδύσεις και εξαγωγές

Διαβάστε επίσης

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας, Έλληνας πανεπιστημιακός, καθηγητής Μακροοικονομικής Ανάλυσης, Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης με τη Ν.Δ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου, υπογράμμισε τα θετικά αποτελέσματα της ανάπτυξης που όπως είπε- σημειώνεται στη χώρα τα τελευταία χρόνια- και τα οποία διαχέονται στην κοινωνία και στην πραγματική οικονομία με την αύξηση μισθών και συντάξεων, μέτρα στο οποία προχώρησε η κυβέρνηση.

«Μέσα σε ένα περιβάλλον πολλαπλών κρίσεων, όπως η πανδημία και η προσφυγική κρίση, η αναπτυξιακή πορεία της χώρας ήταν πρωτόγνωρη και έρχεται ως επιστέγασμα μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας της κυβέρνησης. Η Ελλάδα έγινε επενδυτικός προορισμός», ανέφερε.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται από την κατανάλωση αλλά με επενδύσεις και εξαγωγές.

«Μέσω των επενδύσεων, η Ελλάδα θα καταφέρει να βελτιώσει την εγχώρια παραγωγική δομή», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι αυτό «μπορεί με υγιή τρόπο να συμπαρασύρει σε ενίσχυση των μισθών όπως έγινε τα τελευταία χρόνια με την κατά 20% αύξηση του κατώτατου μισθού».

Σχετικά με τα προβλήματα της περιοχής στην οποία πολιτεύεται, επισήμανε τόσο την υποστελέχωση του νοσοκομείου Αργοστολίου, όσο και την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου στο Ληξούρι και στη Βόρεια Κεφαλονιά για το οποίο, όπως είπε, «παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί πολλά χρήματα τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την περιφέρεια, εντούτοις, τα έργα δεν έχουν προχωρήσει όσο θα έπρεπε».

Ομοίως, εντοπίζει προβλήματα και στην υδροδότηση. «Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε εργοστάσια αφαλατώσεων ενώ θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι με τις λιμνοδεξαμενές και τις πολλές βροχοπτώσεις στην περιοχή θα είχε λυθεί το ζήτημα», συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ στις δεύτερες εκλογές θα συμβάλει καθοριστικά στην ουσιαστική και άμεση επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα