back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Προοπτική νίκης στον Ταγίπ Ερντογάν δίνουν τα εκλογικά αποτελέσματα στην Τουρκία μετά από μία αγωνιώδη εκλογική διαδικασία. Η επόμενη ημέρα έφερε νευρικότητα και στην οικονομία ενόψει και του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στις 28 Μαΐου ανάμεσα σε Ερντογάν και Κιλιντσάρογλου.

Η τουρκική λίρα υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών νωρίτερα στο επίπεδο των 19.70 έναντι του δολαρίου, τα τουρκικά ασφάλιστρα κινδύνου κατέγραψαν άλμα, ενώ το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντολή για αναστολή των συναλλαγών αφού ο γενικός δείκτης κατέγραψε βουτιά άνω του 6% στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση. Λίγο αργότερα κατέγραψε απώλειες 2,9%. Χθες ο Ταγίπ Ερντογάν έλαβε το 49,4% των ψήφων, επίδοση υψηλότερη των προγνωστικών, και ο αντίπαλος του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου το 44,96%.

Φαίνεται ότι παρά τις δυτικές προβλέψεις, η ηγεμoνία Ερντογάν δεν έλαβε τέλος, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989». Πάντα ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά προετοιμαζόμαστε και για το χειρότερο», πρόσθεσε ο υπουργός.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις εθνικές εκλογές στη χώρα μας με τα τα κόμματα κορυφώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία.

Την περιοχή του Ζωγράφου επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την ομιλία του ζήτησε μεταξύ άλλων ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών και έστειλε μήνυμα κατά του εφησυχασμού έξι μέρες πριν από τις εκλογές, επισημαίνοντας ότι δεν αρκεί να είναι πρώτη η ΝΔ αλλά πρώτη με καθαρή διαφορά.Στις επτά το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΔ στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέπτεται την Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια θα μεταβεί στα Γιάννενα. όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο Λιμνοπούλας.

Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη στις επτά το απόγευμα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Καμία συμμετοχή, καμία στήριξη, καμία ανοχή σε καμιά αντιλαϊκή κυβέρνηση, ούτε στην προοδευτική κυβέρνηση «μούφα»για την οποία μιλάει ο κ.Τσίπρας» διαμηνύει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,σε συνέντευξή του στην εφημερίδα « Τα Νέα». Ο κ. Κουτσούμπας στις επτά και μισή θα μιλήσει στο περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου. Αύριο θα μιλήσει στις οκτώ ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα, στον πεζόδρομο Αγίου Νικολάου.

«Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης θα συρθούν τελικά σε συνεργασία γιατί τους το επιβάλλει ο ξένος παράγοντας», είπε από την Κοζάνη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ομιλία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκη στις οχτώ από τα Λιοντάρια, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Νικητής αναδείχθηκε στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Χειμάρρας ο Φρέντυ Μπελέρης, με τη δίωξη και προφυλάκισή του να εξελίσσεται σε μπούμερανγκ για τον Έντι Ράμα .

Ο υποψήφιος δήμαρχος της ομογένειας, που είναι προφυλακισμένος από το Σάββατο σε φυλακή των Τιράνων, απέκτησε προβάδισμα λίγο πριν από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης στο τελευταίο εκλογικό κέντρο, στην περιοχή Κουντέσι. Η νίκη του συνοδεύτηκε από πανηγυρισμούς των ομογενών.

Ανάπτυξη 2,4% το 2023, πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης και της ΕΕ, «βλέπει» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα στις εαρινές οικονομικές της προβλέψεις, επισημαίνοντας ότι η επέκταση της παραγωγής υποστηρίζεται από μια ανθεκτική αγορά εργασίας και την εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Διπλάσια ανάπτυξη του μέσου όρου της ευρωζώνης έχει η Ελλάδα το 2023, στο 2,4%, υπογράμμισε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

Έφυγε σε ηλικία 89 ετών ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής. Γνωστός στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή του σε ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ είχε βραβευτεί δυο φορές στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης. Ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού και είχε τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post επικαλούμενο έγγραφα που διέρρευσαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζει ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης «Βάγκνερ», προσφέρθηκε να αποκαλύψει στην ουκρανική κυβέρνηση τις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων.

Και ο καιρός: Αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνοπολη στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα