back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος η ΝΔ να είναι πρώτη και με διαφορά

Διαβάστε επίσης

«Η προσπάθεια την οποία ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια πρέπει να συνεχιστεί και αυτή η συμφωνία αλήθειας την οποία υπογράψαμε μαζί πριν από τέσσερα χρόνια, πρέπει να ανανεωθεί», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας σε συγκέντρωση πολιτών στου Ζωγράφου.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε, αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, ότι «κρατήσαμε τη χώρα όρθια, την κοινωνία ενωμένη και την πατρίδα μας ασφαλή και ταυτόχρονα, δεν κάναμε πίσω από την υλοποίηση όλων των κεντρικών προεκλογικών μας δεσμεύσεων».

Υπογράμμισε εξάλλου ότι «οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, τους μισθούς, τα εισοδήματα, την υγεία, αλλά και την εξωτερική πολιτική».

«Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για τις τουρκικές εκλογές, γιατί θα αναμένουμε τα αποτελέσματα στο δεύτερο γύρο. Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι εμείς ήμασταν αυτοί που διαχειριστήκαμε μια επιθετική Τουρκία, εμείς επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, εμείς χτίσαμε συμμαχίες, εμείς μπορέσαμε και κάναμε ευρωπαϊκά ζητήματα τα ζητήματα Ελλάδος – Τουρκίας», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτή η πολιτική πρέπει να συνεχιστεί την επόμενη μέρα. Μακάρι τα πράγματα με την Τουρκία να πάνε καλύτερα, είμαι ο πρώτος που το θέλει. Αλλά πρέπει σε κάθε περίπτωση η πατρίδα να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Και να γνωρίζετε ένα πράγμα: Οπισθοχωρήσεις από ζητήματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν πρόκειται να γίνουν από αυτή την κυβέρνηση. Όχι από τη Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην εκλογή του κ. Μπελέρη, σημειώνοντας: «Χάρηκα ιδιαίτερα μόλις πληροφορήθηκα ότι στη Χειμάρρα ο Φρέντης Μπελέρης κατάφερε και εξελέγη Δήμαρχος με μικρή διαφορά. Και εύχομαι και ελπίζω γρήγορα αυτή η περιπέτεια να τελειώσει, διότι θέλω να επαναλάβω και από εδώ: Ο δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρώπη περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας».

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα