back to top
35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Ν. Βούτσης: Θεωρώ ότι θα υπάρξουν σοβαρές εκπλήξεις από την κάλπη της ερχόμενης Κυριακής

Διαβάστε επίσης

Την πεποίθηση πως κόντρα στις δημοσκοπήσεις που έχουν δει έως και σήμερα το φως της δημοσιότητας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών και χειρισμών θα αποτυπωθούν σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Α΄ Αθήνας και πρώην πρόεδρος της Βουλής.

«Παρακολουθούμε ένα βουβό κλίμα που κυοφορεί συμμετοχή των πολιτών την οποία όλοι μας επιθυμούμε. Έχει μεγάλη σημασία ο κόσμος και ιδιαίτερα η νεολαία η οποία συνήθως δεν απαντά στα γκάλοπ, να σπάσει το κλίμα της αποχής. Στο δρόμο προς τις κάλπες, αναστοχάζονται όλοι τι έγινε και κυρίως τι δεν έγινε αυτά τα τέσσερα χρόνια και θα πάρουν τις αποφάσεις τους. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι θα υπάρξουν σοβαρές εκπλήξεις από την κάλπη της ερχόμενης Κυριακής», υπογράμμισε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου.

«Είναι ρεαλιστικό να διαμορφωθεί μια αριθμητική για προοδευτική διέξοδο», πρόσθεσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Βούτσης έκανε «άνοιγμα» στα προοδευτικά -όπως τα χαρακτήρισε- κόμματα και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το πεδίο για προγραμματικές συγκλίσεις είναι ορατό και καταγεγραμμένο στα περισσότερα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

«Από μέρα σε μέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υψώνει ή χαμηλώνει τον πήχη της αυτοδυναμίας και λέει παραδοξότητες περί πολύχρωμων αυτοδυναμιών διότι γνωρίζει ότι μέσα στην κυβέρνησή του έχει πρόσωπα από την άκρα δεξιά μέχρι την φιλελεύθερη παράταξη. Προγραμματικές συγκλίσεις επί κορυφαίων ζητημάτων όπως η υγεία, η παιδεία, το κοινωνικό κράτος, έχουν καταγραφεί επί τέσσερα χρόνια μέσα στη Βουλή, όχι μόνο ανάμεσα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ αλλά και με τις άλλες δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης», τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε την πάγια θέση του ΚΚΕ περί μη συμμετοχής του σε κανένα κυβερνητικό σχήμα ενώ άφησε αιχμές κατά του κόμματος Βαρουφάκη, λέγοντας ότι η πρότασή για τοπικά συμπληρωματικά νομίσματα λειτούργησε ως παραδοξότητα και έδωσε βέλη στους αντιπάλους.

«Προφανώς και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μπει στο τραπέζι της συζήτησης και να αποτελέσει τη βάση μιας σοβαρής συζήτησης συνεργασίας», ξεκαθάρισε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα