back to top
33.1 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

33.1 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Γ. Βλάχος: Προσπαθούμε και ενισχύουμε την Ανατολική Αττική προς όφελος των κατοίκων

Διαβάστε επίσης

Τους στόχους και τις προτεραιότητές του για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής στην οποία πολιτεύεται, περιέγραψε ο Γιώργος Βλάχος, υποψήφιος με την ΝΔ μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Ενόψει της εκλογικής μάχης της 21ης Μαΐου αλλά και της επόμενης μέρας, έκανε λόγο για μια περιοχή  η οποία είναι μεν πρωτοπόρα σε πάρα σε πολλούς τομείς, ωστόσο, αντιμετωπίζει και σημαντικά προβλήματα.

«Η Ανατολική Αττική είναι μια μεγάλη Περιφέρεια με πολλές ιδιομορφίες και προβλήματα. Μόνιμη αγωνία και προσπάθειά μας είναι να την κάνουμε ακόμα καλύτερη», τόνισε.

Αναφερόμενος σε ζητήματα που εκκρεμούν στην Ανατολική Αττική, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η πληθυσμιακή έκρηξη που έχει σημειωθεί στην περιοχή, δημιουργεί νέες ανάγκες σε επίπεδο υποδομών που θα συμβάλουν περαιτέρω στο επίπεδο της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των πολιτών και στάθηκε ιδιαίτερα στην μοναδικότητα του Αττικού Αμπελώνα.

«Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην αναπτυξιακή διαδικασία που είναι σε εξέλιξη και θα προσελκύσει και άλλες επενδύσεις στο μέλλον, διατηρώντας παράλληλα τις παραδοσιακές μας δραστηριότητες όπως είναι ο Αττικός Αμπελώνας που απασχολεί πολλούς συμπολίτες μας επαγγελματικά τόσο ως κύρια όσο και ως δευτερεύουσα απασχόληση. Για πρώτη φορά η πολιτεία ασχολήθηκε με τον Αττικό Αμπελώνα και επιβράβευσε τους καλλιεργητές δίνοντάς τους έστω και μια μικρή οικονομική ενίσχυση», σημείωσε.

«Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας και εντός του έτους ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει η συμβασιοποίηση της επέκτασης του προαστιακού από το Κορωπί προς Λαύριο και από το αεροδρόμιο προς Ραφήνα με μια παράκαμψη προς Γέρακα και Παλλήνη . Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη λειτουργία της Αττικής Οδού προσφέρουν μια νέα προοπτική στην περιοχή. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε αδικίες και να αξιοποιήσουμε κι άλλες περιοχές, διατηρώντας παράλληλα το περιβάλλον ζωντανό», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε, με την αγαστή συνεργασία και τη στήριξη τόσο της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης όσο και της κυβέρνησης και αρμόδιων φορέων, συζητούν, αξιολογούν και εργάζονται προς την κατεύθυνση της άμεσης επίλυσης των τοπικών προβλημάτων όπως η ενίσχυση των συγκοινωνιών, προς όφελος της περιοχής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα