back to top
30.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

30.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Europa League: Γιουβέντους και Ρόμα μπορούν να παρατείνουν την ευρωπαϊκή «άνοιξη» της Ιταλίας

Διαβάστε επίσης

Η Γιουβέντους και η Ρόμα μπορούν να παρατείνουν την όμορφη ποδοσφαιρική «άνοιξη» της Ιταλίας με την πρόκρισή τους στον τελικό του Europa League το βράδυ της Πέμπτης, στους αγώνες ρεβάνς για τους ημιτελικούς της διοργάνωσης κόντρα σε Σεβίλη και Λεβερκούζεν.

Η Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο έχει ήδη κάνει το πρώτο βήμα για να ταξιδέψει για τον τελικό στην Ουγγαρία, μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Λεβερκούζεν στον αγώνα της περασμένης εβδομάδας, χάρη στο γκολ του 21χρονου Εντοάρντο Μπόβε. Την περιμένει μία δύσκολη αποστολή στη Γερμανία εναντίον του Μούσα Ντιαμπί και της υπόλοιπης… παρέας του Τσάμπι Αλόνσο, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα παίξει τον δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό της σε δύο χρόνια, μετά τη νίκη στο Europa Conference League το 2022 επί της Φέγενορντ.

Η Λεβερκούζεν έχει ηττηθεί στους τελευταίους επτά ευρωπαϊκούς αγώνες της ενάντια σε ομάδες από τη Serie A, ενώ γνωρίζει ότι, τα τελευταία δέκα χρόνια, μόνο τρεις ομάδες έφτασαν στον τελικό αφού έχασαν στον πρώτο ημιτελικό.

Ο δρόμος προς τη Βουδαπέστη φαίνεται λίγο πιο δύσκολος για τη Γιουβέντους, η οποία υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ισοπαλία (1-1) από τη Σεβίλη. Το τελικό βήμα μένει να γίνει στην Ανδαλουσία, αντιμετωπίζοντας μία «καυτή» ατμόσφαιρα, μπροστά σε μία ομάδα-ειδική στη διοργάνωση, καθώς έχει κατακτήσει έξι φορές το τρόπαιο (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020). Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Αργεντινού εξτρέμ της Σεβίλης, Λούκα Οκάμπος, ο οποίος έχει υποστεί μυικό τραυματισμό, ενώ εκτός θα είναι ο -εκ νέου- τραυματίας Πολ Πογκμπά για τη Γιουβέντους.

Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς στην ημιτελική φάση (σε παρένθεση το σκορ της πρώτης αναμέτρησης:

Πέμπτη 18 Μαΐου
22:00 Σεβίλη (Ισπανία)-Γιουβέντους (Ιταλία) (1-1)
22:00 Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Ρόμα (Ιταλία) (0-1)

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου, στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα