back to top
34.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

34.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Πόση ζημιά προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κατρούγκαλος – Σήμερα οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Διαβάστε επίσης

Το άγχος του τερματοφύλακα πριν από τα πέναλτι θυμίζει η σημερινή ημέρα για την Κουμουνδούρου, καθώς μέχρι το βράδυ θα δουν το φως της δημοσιότητες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, στις οποίες θα καταγράφεται και η ζημιά που μπορεί να προκάλεσε στο κόμμα η υπόθεση του Γ. Κατρούγκαλου.

Ο τελευταίος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, ανακοινώνοντας ότι θέτει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης, ωστόσο το όνομα του θα βρίσκεται κανονικά στα ψηφοδέλτια του κόμματος, δεδομένου πως αυτά έχουν επικυρωθεί από τον Άρειο Πάγου και δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αλλαγών.

Ακόμα όμως και αν εκλεγεί ο κ. Κατρούγκαλος, θα είναι βουλευτής μιας ημέρας, σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε επαναληπτικές εκλογές. Αυτό σημαίνει πως ο Α. Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να αφαιρέσει το όνομα του από τη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών, καθώς τα ψηφοδέλτια επανακατατίθενται στον Άρειο Πάγο. Στενοί συνεργάτες του Α. Τσίπρα κάνουν λόγο για ένα “αχρειάστο” αυτογκόλ, ελπίζοντας ωστόσο ότι δεν θα προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες στο αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαιου.

Ο Α. Τσίπρας, ενοχλημένος από την άστοχη παρέμβαση του πρώην υπουργού εργασίας στο παρά πέντε της εκλογικής διαδικασίας, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία συντάγματος, φρόντισε να “αδειάσει” εκ νέου τον Γ. Κατρούγκαλο. Όπως είπε “Το Συμβόλαιο της αλλαγής, που ζητάμε από τον λαό να επικυρώσει, μας δεσμεύει όλους κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα και σε καμία, να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό το Συμβόλαιο. Είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα”.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα