back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08.00

Διαβάστε επίσης

Ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές με διαφορά 20 και πλέον μονάδων. Με καταμετρημένο το 99,59% του Επικρατείας η ΝΔ συγκεντρώνει 40.79%, ΣΥΡΙΖΑ 20.07%,ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ 11.46%, ΚΚΕ 7,23% και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,45%.

Τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν το 16%.

Τη δέσμευση ότι θα εργαστεί ακόμα πιο σκληρά ώστε να υλοποιηθούν οι δραστικές τομές που έχει ανάγκη η χώρα, ανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη επίσημη δήλωσή του.

«Η ΝΔ έχει την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν σήμερα οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό και απόλυτο. Ζήτησαν να τρέξουμε πιο γρήγορα στον δρόμο της προόδου», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά αρνητικό. Επικοινώνησα με τον κ. Μητσοτάκη και του έδωσα συγχαρητήρια. δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο μήνυμά του. «Οι αγώνες έχουν νίκες και ήττες» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας πως ο εκλογικός κύκλος δεν έχει κλείσει θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, ευχαριστώντας του εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που τίμησαν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα πιθανότατα η σύγκλιση των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να συζητήσουν την εκλογική στρατηγική ενόψει της επόμενης κάλπης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη.

«Ανατέλλει ξανά ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μεγάλη νίκη όλων σας εναντίον εκείνων που το θέλανε μικρό. Να γίνουμε ξανά ο πραγματικός και γνήσιος αντίπαλος της ΝΔ», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Από αύριο ο λαός θα βρίσκεται απέναντι σε νέο κύμα επίθεσης. Καμιά στήριξη, καμιά ανοχή, κανένας συμβιβασμός σε όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές» ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ευχαριστούμε τους Έλληνες που τίμησαν την Ελληνική Λύση. Δεν προδώσαμε κανέναν. Το αποδείξαμε και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε», είπε για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ο λαός μίλησε. Η δική μας ήττα θα μπει στο μικροσκόπιο της αυστηρής αυτοκριτικής μας», δήλωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης .

Tα κόμματα μετρούν κέρδη και απώλειες σχεδιάζοντας ταυτόχρονα τις κινήσεις τους για την επόμενη ημέρα.

Στις 12:00 το μεσημέρι, η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών, καθηγήτρια Καλλιόπη Σπανού θα διαβιβάσει στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα τα τελικά αποτελέσματα. Ακολούθως ο κ. Τασούλας, θα τα επιδώσει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι επόμενες εθνικές εκλογές, θα διεξαχθούν με το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Η νέα προεκλογική περίοδος, μπορεί να είναι από 22 ημέρες έως ένα μήνα.

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές 2023 καλύπτεται εκτενώς από τα διεθνή ΜΜΕ.

Ενδεικτικά η Γερμανική WELT αναφέρει :«Οι συντηρητικοί πανηγυρίζουν συντριπτική νίκη – η Ελλάδα ωστόσο βρίσκεται ενώπιον νέων εκλογών». Στο άρθρο επισημαίνεται ότι «οι Έλληνες έδωσαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και πάλι καθαρή εντολή, αλλά αυτό δεν αρκεί για τον σχηματισμό κυβέρνησης».

Στην Ουκρανία οδηγούν τα νέα στοιχεία σχετικά με τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με ομάδα γερμανικών, σουηδικών, πολωνικών και δανικών ΜΜΕ που ερευνούν την υπόθεση.

Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς σημειώθηκε στις 2:00 τη νύχτα στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος της οδού Αντιγόνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ΙΧ κινούμενο στο ρεύμα προς Κόρινθο παρέσυρε διερχόμενη μηχανή στην οποία επέβαιναν δύο άτομα με συνέπεια το δίκυκλο να συγκρουστεί με δύο σταθμευμένα οχήματα.

Από τη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους οι δύο αναβάτες 38 και 19 ετών. Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη.

Νεκρή εντοπίστηκε μια γυναίκα σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Λυκαίου στην περιοχή του Γκύζη. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έφερε εμφανή σημάδια κακοποίησης. Την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, που προσήγαγε και εξετάζει ένα 64χρονο, ο οποίος φέρεται να ήταν σύντροφος της.

Ξεκινούν αύριο οι ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές του Λυκείου, ενώ για τα Γυμνάσια θα διεξαχθούν από την 1η έως τις 15 Ιουνίου.

Αθλητική επικαιρότητα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης που επικράτησε με διαφορά ένα σουτ 79-78 έναντι του Ολυμπιακού που έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή του ευρωμπάσκετ για το 2023.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα