back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Στις κάλπες προσέρχονται εκ νέου σήμερα οι Τούρκοι ψηφοφόροι, για να κλείσουν ή να παρατείνουν την εποχή Ερντογάν, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στην προεδρία.

Απέναντί του, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος -όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά, την οικονομική κρίση που μαστίζει την τουρκική κοινωνία. Σε έκτακτη εκπομπή στις 9 το βράδυ, ο ΑΘΗΝΑ 9,84, με την Αθηνά Κορλίρα, μεταδίδει τον παλμό από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα και αναλύει με ακαδημαϊκούς το αποτέλεσμα της κάλπης.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, ορκίζεται το απόγευμα η νέα, αλλά σύντομη σε διάρκεια Βουλή που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Η εκλογή προέδρου και προεδρείου θα γίνει αύριο, Δευτέρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται η έκδοση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής που θα σηματοδοτήσει εκ νέου, την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

“Η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος”, διαμηνύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, και αποκλείει για ακόμα μία φορά κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με «κόμματα και κομματίδια» που κινούνται στα δεξιά της ΝΔ. Παράλληλα στέλνει μήνυμα προς τα στελέχη του, απαιτώντας εκλογική εγρήγορση και προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας.

Τη σύνθεση της νέας Εκλογικής Επιτροπής που θα αναλάβει το συντονισμό του εκλογικού αγώνα ενόψει της νέας αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο υπό τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Στους εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και τους γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών και των τομέων του κόμματος, θα μιλήσει το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου καλεί ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το απόγευμα ο κ. Κουτσούμπας, θα μιλήσει στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, η οποία και συνεδριάζει.

Σε μία καταρχήν συμφωνία για το όριο δανεισμού του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους, κατέληξαν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι και ο Δημοκρατικός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν. Οι απαιτούμενες ψηφοφορίες που θα αποτρέψουν τον κίνδυνο οι Ηνωμένες Πολιτείες να κηρύξουν στάση πληρωμών, θα διεξαχθούν την Τετάρτη, 31 Μαΐου.

Χρώμα και γεύσεις υπόσχεται το σημερινό event, αφιερωμένο στο παγωτό, που οργανώνεται στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, στο πλαίσιο του Athens City Festival, του Δήμου Αθηναίων. Από τη μία μετά το μεσημέρι ως τις 9 το βράδυ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι στην Αττική. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα