back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Λ. Νικολακοπούλου: Να αναζωογονούμε την αιτία του τραγουδιού

Διαβάστε επίσης

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα λάβει χώρα σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων.

Το Athens Music Week, το μεγαλύτερο event για τη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα που άνοιξε τις πύλες του στις 29 Μαΐου και ολοκληρώνεται την 1η Ιουνίου 2023, θα υποδεχτεί την σπουδαία στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου η οποία θα συζητήσει με τον έτερο συνάδελφο της Παρασκευά Καρασούλο για την απρόβλεπτη συνεργασία τους στην παράσταση «Ανάσα μου κι αέρας» που αγαπήθηκε από το κοινό.

«Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια στο κομμάτι της δημιουργίας και εξακολουθούν να αλλάζουν για αυτό είναι σημαντικό να συναντιόμαστε οι άνθρωποι της μουσικής, να ανταλλάζουμε απόψεις, να συνεννοούμαστε για το πως μπορούμε να παράγουμε το προϊόν που λέγεται μουσική. Τέτοιου είδους μουσικά συναπαντήματα, αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία προς αυτήν την κατεύθυνση», σχολίασε η Λίνα Νικολακοπούλου , μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

«Οφείλουμε να είμαστε ευρηματικοί και αγωνιστικοί σε κάθε εποχή. Όταν κάποιος πιστεύει ότι το ρεπερτόριό του μιλά στην καρδιά των ανθρώπων και καθρεφτίζει μια ευρεία ηλικιακά μερίδα του κοινού, είναι ωραίο να παίρνει την πρωτοβουλία και να συνεργάζεται», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην επί σκηνής σύμπραξή της με τον Παρασκευά Καρασούλο , επισήμανε τη χαρά του να παίρνουν η μουσική και οι στίχοι νέα πνοή, να αναγεννιούνται από τη νεότερη γενιά των ερμηνευτών.

«Τα δικά μας ρεπερτόρια μετρούν πλέον σχεδόν 30 χρόνια και είμαι μεγάλη χαρά να παίρνουν τη σκυτάλη νέοι ερμηνευτές, για να μπορέσουν να τα ξαναπούν με τον δικό του τρόπο και μέσα από τον δικό τους εσωτερικό κόσμο. Ακόμα και να το να έρθουμε σήμερα να τραγουδήσουμε μεσημεριάτικα, κι αυτό εμπεριέχει νιάτα, είναι έξω από τα στερεότυπα. Σημαίνει να θέλεις συνεχώς να βρίσκεσαι σε επικοινωνία, σε επαφή, να εμπνέεις, να μοιράζεσαι, να δίνεις κουράγιο και σε άλλους ανθρώπους», τόνισε.

Όπως παραδέχτηκε η ίδια, ο χώρος της μουσικής έχει αλλάξει σημαντικά στο πέρασμα των χρόνων, παγκοσμίως, υπογράμμισε , ωστόσο, ότι στην Ελλάδα το κοινό έχει ακόμα ανάγκη τη ζεστασιά που προσφέρουν οι μικρές σκηνές και οι πιο περιορισμένοι χώροι.

«Οι μικροί χώροι είναι απαραίτητοι για να μπορέσεις να ξεδιπλώσεις την τέχνη σου και να πειραματιστείς. Είναι μαγικό το συναίσθημα να είναι οι άνθρωποι κοντά ο ένας με τον άλλον. Πέρα από τις μεγάλες, μαζικές κλίμακες, χρειάζονται ζωντανές μικρότερες μουσικές κοιτίδες στις πόλεις. Εμείς, από την πλευρά μας, πρέπει να έχουμε το νου μας, να βλέπουμε τι δεν τροφοδοτείται και να κάνουμε καινούργια σχέδια που γεννούν νέους καλλιτέχνες, να αναζωογονούμε την αιτία του τραγουδιού για να υπάρχει πολυχρωμία», συμπλήρωσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα