back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην κάθοδο του Κηφισου από Μεταμόρφωση μέχρι Περιστέρι και στην άνοδο από Λ Αθηνών μέχρι Νέα Φιλαδέλφεια.

Προβλήματα και σε παραλιακή από Ελληνικό μέχρι Άλιμο, άνοδο Συγγρού, Κηφισιας, Μεσογείων, Κατεχάκη.

Γενέθλια για τον Αθήνα 9.84, που κλείνει σήμερα 36 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα ερτζιανά. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή ονοματοδοσίας του Αμφιθεάτρου «Μιλτιάδης Έβερτ».

Θα ακολουθήσουν στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, τα εγκαίνια έκθεσης, υπό τον τίτλο «Αθήνα 9.84: Τα πρώτα χρόνια της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας», με ανέκδοτο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό εκείνης της εποχής, πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ηχητικά αποσπάσματα εκπομπών. Η έκθεση θα διαρκέσει 6 ημέρες.

Εορταστικό το πρόγραμμα του σταθμού της πόλης σήμερα, με συνύπαρξη στα μικρόφωνα παλιών και νεότερων δημοσιογράφων και παραγωγών.

“Η λειτουργία του σταθμού ήταν ένα ιστορικό γεγονός. O Μιλτιάδης Έβερτ έχτισε κρυφά και παράνομα, στον ημιώροφο της Λιοσίων, ένα στούντιο πρόχειρο και στις 31 Μαΐου πάνω στην ταράτσα του Δημαρχείου της Αθήνας, έγιναν τα εγκαίνια.. Την κεραία φυλούσαν υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων με τα απορριμματοφόρα για να μην την κατεβάσουν με παρέμβαση εισαγγελέα” είπε μεταξύ άλλων στον αέρα του Αθήνα 9.84 η γραμματέας του Μιλτιάδη Έβερτ, Αναστασία Ντόλκα.

Με περιοδείες σε Ρέθυμνο και Χανιά ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην Κρήτη.

Μιλώντας χθες στο Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην ανάγκη επίτευξης αυτοδυναμίας στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση και τόνισε ότι «μόνος αντίπαλος είναι ο εφησυχασμός”.

 

Στην πλατεία 17ης Αυγούστου στη Νίκαια θα μιλήσει στις 7.30 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να υποβάλει την παραίτησή του μετά την βαριά ήττα του κόμματός του στις εκλογές της 21ης Μαΐου ωστόσο όπως είπε «μόλις πέρασε το αρχικό σοκ σκέφτηκα πως δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω».

Το κέντρο έρευνας εφαρμογών μαστίχας στην Καλλιμασία Χίου θα επισκεφθεί στις 12:30 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Στις 19:00 θα κάνει περιοδεία στον Δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παραστεί στις 7.30 το απόγευμα σε εκδήλωση όπου η ΚΕ του ΚΚΕ εγκαινιάζει το «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου – Χώρο Πολιτισμού», στη Γούβα.

«Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια” διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας, μετά τα σοβαρά προβλήματα στις εξετάσεις του λυκείου.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την υπόθεση. Προηγήθηκε παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Με νέα 24ωρη απεργία συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, υπό το βάρος του εργατικού δυστυχήματος με έναν νεκρό και δύο τραυματίες. Τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στις 10 το πρωί στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ από 7,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έλαβαν το προηγούμενο διάστημα το εκκαθαριστικό του φόρου. Ο ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία δόση να πληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2024.

Ο αριθμός των παιδιών που προσπαθούν να μεταναστεύσουν διασχίζοντας την επικίνδυνη ζούγκλα Νταριέν που αποτελεί φυσικό σύνορο της Κολομβίας και του Παναμά αυξήθηκε με τρομακτικό ρυθμό τους πρώτους τέσσερις μήνες της χρονιάς, σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία.

Συνολικά, 25.431 παιδιά και έφηβοι –αριθμός άνευ προηγουμένου– εισήλθαν με ή χωρίς γονείς στην επικράτεια του Παναμά από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται στην Αττική. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα