back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Συλλυπητήρια μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του Θεόδωρο Πάγκαλου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

«Αποχαιρετούμε έναν πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής του τόπου μας», αναφέρει ο Πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς. «Αφήνει έντονο αποτύπωμα στην πολιτική ζωή της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες», σημειώνει ο υπ. Πολιτισμού, Γιώργος Κουμεντάκης.

«Για παραπάνω από μισό αιώνα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπήρξε ένας μαχητικός πολιτικός, υπηρετώντας με παρρησία τις απόψεις του» υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έφυγε από τη ζωή ένας πολιτικός με μακρόχρονη διαδρομή, που έχει αφήσει ανεξίτηλα ίχνη στη δημόσια ζωή με τους άοκνους αγώνες του για τη δημοκρατία», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο Θόδωρος Πάγκαλος υπήρξε από τους σημαντικότερους αγωνιστές και πολιτικούς της αριστεράς και του σοσιαλιστικού κινήματος», επισημαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Για έναν αυστηρό κριτή των πολιτικών εξελίξεων με στόχο την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης και ακριβούς εικόνας τους, κάνει λόγο ο Κώστας Σημίτης προσθέτοντας «θα θυμόμαστε πάντα τη συμβολή του». «Πορεύτηκε από πολύ νέος μέσα στην Ιστορία», αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Ήταν ευφυέστατος, ευρυμαθής και πάντοτε με το θάρρος της γνώμης του. Ακατάβλητο σκαρί μιας άλλης εποχής», τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Με σημείο αιχμής τη φορολογία και τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων εντείνεται η δεύτερη προεκλογική εκστρατεία με ορίζοντα την 25η Ιουνίου. «Φυγή επενδύσεων, επιχειρήσεων και ανεργία» καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Άκης Σκέρτσος μετά τις δηλώσεις της Πόπης Τσαπανίδου για έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Συνεχίζει την επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής η ΝΔ. «Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία είναι υπέρ της μεσαίας τάξης», ανέφερε από τη Χίο ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Αφού Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, έγδαραν με τους μνημονιακούς νόμους τώρα τσακώνονται για την δοσολογία μιας δηλητηριώδους για το λαό πολιτικής», σχολιάζει το ΚΚΕ.

Με περιοδεία στο νομό Χανίων ο πρόεδρος της ΝΔ ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη. «Οι αντίπαλοί μας είναι αυτοί που έχουν ”χάσει τα αυγά και τα πασχάλια” και τη μία μέρα μας λένε ότι θα αυξήσουν ξανά τη φορολόγηση στις εισφορές, τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι περίπου θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τη φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στο Πέραμα Ρεθύμνου.

Σε Β’ Πειραιά και Δ. Αττική σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στις 7:30 θα μιλήσει στη Νίκαια. Στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης – ομιλία του στις 7:00 στην πλατεία Πολίχνης του Δήμου Παύλου Μελά. Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παραστεί στις 7.30 το απόγευμα σε εκδήλωση με εγκαίνια στο «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου – Χώρο Πολιτισμού», στη Γούβα.

Συγκέντρωση σε λίγη ώρα στην πλ. Κοραή, στον Πειραιά εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στη σκιά του τραγικού εργατικού δυστυχήματος με έναν νεκρό και δύο τραυματίες που σημειώθηκε τη Δευτέρα.

Με στόχο την αποτροπή της διενέργειας ατομικής αξιολόγησης, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος κήρυξε νέες, τρίωρες στάσεις εργασίας, από αύριο, Πέμπτη 1 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για το τρέχον έτος όσοι δικαιούχοι δεν το έχουν πράξει. Θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 7 Ιουλίου.

Εκδικάζεται αύριο από το Σώμα κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου εγκλήματος, στα Τίρανα, η έφεση του Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση κατά της προηγούμενης απόφασης για τη συνέχιση της προφυλάκισής τους.

Εορταστικό σήμερα το πρόγραμμα του Αθήνα 9.84, που συμπληρώνει 36 χρόνια στον αέρα. Στα μικρόφωνα του σταθμού της πόλης, έως αργά το βράδυ παλαιοί και νεώτεροι δημοσιογράφοι, καθώς και ιδρυτικά στελέχη της πρώτης ελεύθερης ραδιοφωνίας. Εν τω μεταξύ, εγκαινιάστηκε στο Μηχανοστάσιο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, έκθεση υπό τον τίτλο: «Αθήνα 9.84: Τα πρώτα χρόνια της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας», με ανέκδοτο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό εκείνης της εποχής, πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ηχητικά αποσπάσματα εκπομπών. Η έκθεση θα διαρκέσει 6 ημέρες. Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων τίμησε τον Μιλτιάδη Έβερτ δίνοντας το όνομά του στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών θα ανακαλέσει έως το τέλος του έτους την άδεια λειτουργίας τεσσάρων από τα 5 Προξενεία της Ρωσίας στη Γερμανία. Η ενέργεια αποτελεί απάντηση στην απόφαση της Μόσχας να περιορίσει τον αριθμό των μελών της γερμανικής διπλωματικής αποστολής στη Ρωσία.

Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο δεν θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να επιβάλλει, προς το παρόν, στρατιωτικό νόμο στη χώρα, παρά τις πρόσφατες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα και τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς ρωσικών περιοχών, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, αύριο, στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου – 23 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα