back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Πατούλη στον δήμο Αγ. Αναργύρων – Καματερού και ενημέρωση για την πορεία των έργων

Διαβάστε επίσης

Επίσκεψη στο δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού και ενημέρωση για τη πορεία των χρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια Αττικής έργων ύψους 33 εκ ευρώ, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ενώ στη συνάντηση με το δήμαρχο Σταύρο Τσίρμπα, στελέχη του δήμου και πολίτες, επόπτευσε σημαντικά εν εξελίξει έργα και συζητήθηκαν οι ανάγκες την τοπικης κοινωνίας.

Ειδικότερα ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε τα έργα αναμόρφωσης της πλατείας στην περιοχή Μυκονιάτικα και κατασκευής του Κέντρου Κοινωνικών και Προνοιακών Υποδομών, τα οποία θα εγκαινιαστούν τον Σεπτέμβριο. Ενημερώθηκε για την πορεία κρίσιμων αντιπλημμυρικών έργων και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της πόλης όπου συναντήθηκε με πολίτες, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και τοπικών συλλόγων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, τον περιφερειάρχη συνόδευαν οι αντιπεριφερειάρχες Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Λοβέρδος, στελέχη της περιφέρειας και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Στο δημαρχείο της πόλης συζητήθηκε η πορεία των χρηματοδοτούμενων από ίδιους πόρους της Περιφέρειας ή από το ΠΕΠ Αττικής έργων, καθώς και η προετοιμασία ωρίμανσης των υπό ένταξη έργων, στον προγραμματισμό υλοποίησής τους

Ο δήμαρχος Στ. Τσίρμπας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα έργα σε επίπεδο υποδομών αλλά και θωράκισης της πόλης, επισημαίνοντας πως τα προβλήματα και οι ελλείψεις ήταν πολλές, αλλά «χάρη στην εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια και προσωπικά με τον Γ. Πατούλη, έγιναν κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα, ασφαλτοστρώσεις και υποδομές με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο» ενώ ιδιαίτερη ήταν η συμβολή της Περιφέρειας στην αναβάθμιση του Πάρκου Τρίτση, το οποίο, όπως σημείωσε, έχει αλλάξει ριζικά όψη.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εποικοδομητική συνεργασία, επισημαίνοντας πως στον δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού γίνονται για πρώτη φορά έργα ουσίας που αλλάζουν την πόλη και τη ζωή των πολιτών.

Μεταξύ αυτών, ανέφερε, τις σημαντικές αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και ανακατασκευής κεντρικών οδικών αξόνων της, τις αθλητικές υποδομές, τις αναβάθμισεις παιδικών χαρών, την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Καματερό και την ενίσχυση -επέκταση των κοινωνικών δομών του δήμου.

Κατά τη συνάντηση, ο περιφερειάρχης εστίασε στα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, τονίζοντας πως η προστασία της ζωής είναι προτεραιότητα για την Περιφέρεια. Σ’ αυτό το πλαίσιο, όπως υπογράμμισε, η Περιφέρεια συνεργάστηκε με το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο σε στόχο την κατάρτιση ενός “master-plan” όπου έχουν χαρτογραφηθεί οι ανάγκες, τα επικίνδυνα ρέματα αλλά και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται σε όλους τους δήμους, για την αποτελεσματική αντιπλημμυρική τους θωράκιση.

Παράλληλα και προς αυτή την κατεύθυνση, η Περιφέρεια αύξησε σημαντικά τους πόρους για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, ενώ δημιούργησε και το Παρατηρητήριο Ρεμάτων, μέσω του οποίου διενεργήθηκαν στον δήμο, επιτόπιες αυτοψίες και καθαρισμοί ρεμάτων σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Σημειώνεται πως η Περιφέρεια με χρηματοδότηση 5 εκ. ευρώ, κατασκευάζει εκτεταμένο δίκτυο όμβριων στον δήμο, ενώ εκτελεί και έργα αποκατάστασης βλαβών από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή. Παράλληλα, είναι σε στάδιο μεσοπρόθεσμης ωρίμασης ακόμα ένα έργο κατασκευής δικτύου όμβριων στη Λ. Δημοκρατίας, προϋπολογισμού 1.9 εκ. ευρώ, ενώ προβλέπεται η υλοποίηση και άλλων κρίσιμων αντιπλημμυρικών έργων, μέσω ΟΧΕ.

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Πατούλης τόνισε πως, αναγνωρίζοντας τις σημαντικές ανάγκες των δήμων, εισηγήθηκε και επετεύχθη ο υπερδιπλασιασμός των ποσών προς τις ΟΧΕ, για την υλοποίηση έργων, αναφέροντας ενδεικτικά πως η Περιφέρεια χρηματοδοτεί τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) για την ΟΧΕ με 58,5 εκ. ευρώ.

Τέλος, στο ζήτημα της καθίζησης που υπέστη η πεζογέφυρα η οποία ενώνει τους Αγ. Αναργύρους με τη Ν. Φιλαδέλφεια, ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να εξετάσει την οικονομική συμβολή της Περιφέρειας στην αποκατάσταση της βλάβης.

Ο περιφερειάρχης έκανε αναφορά και στο ζήτημα της απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων και της αξιοποίησής τους σε τομείς όπως η ανακύκλωση, όπου η Περιφέρεια κατάφερε να απορροφήσει ευρωπαϊκούς πόρους και να αξιοποιήσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ για την εξασφάλιση εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων για τους δήμους.

Ειδικότερα, στον δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού, μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί 3 σύγχρονα απορριμματοφόρα, 4 απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων και 920 καφέ κάδοι βιοαποβλήτων, στη βάση του στρατηγικού προγράμματος της Περιφέρειας, προκειμένου με συμμάχους τους δήμους, να αλλάξει ριζικά ο τρόπος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Αττική.

Κατά την συνάντησή του με πολίτες σε κεντρικό καφέ της περιοχής, ο περιφερειάρχης επισήμανε πως ο δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού με σημαντικά έργα και υποδομές, μεταμορφώνεται, εκσυγχρονίζεται και αναπτύσσεται.

«Το Πάρκο Τρίτση μετά από χρόνια εγκατάλειψης μετατρέπεται σε εμβληματικό τοπόσημο της περιοχής. Τόσο με τα έργα ανάπλασης, όσο και με τις πλούσιες εκδηλώσεις που γίνονται από την Περιφέρεια, τις οποίες οι πολίτες της Δυτικής Αττικής έχουν αγαπήσει πολύ και μας τιμούν συνεχώς με την παρουσία τους.

Το Πάρκο, μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων, μεταμορφώνεται σε ένα πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο, με χώρους άθλησης, αναψυχής αλλά και εκπαίδευσης.

Με συγκεκριμένο σχέδιο συνολικής αναβάθμισης και αξιοποίησής τους, με δράσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δίνουμε ξανά ζωντάνια σε έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου της Αττικής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα