back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η ΕΟΚ θα ιδρύσει τμήμα “esports”

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την πρώτη Ολυμπιακή εβδομάδα “esports”, που θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να δημιουργήσει ανάλογο τμήμα.

Στόχος είναι «να κατανοήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι τις διεξόδους που μπορεί να προσφέρει η συγκεκριμένη ενασχόληση» ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι «πρέπει να υπάρχει μέτρο» και πως «βασική προτεραιότητα είναι οι αγωνιστικοί χώροι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Μετρώντας αντίστροφα για την πρώτη Ολυμπιακή εβδομάδα “esports” που θα διεξαχθεί το διάστημα 22-25 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη και με τον συγκεκριμένο τομέα εκτός από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να αποτελεί πλέον καθημερινότητα και για τις Παγκόσμιες ομοσπονδίες αθλημάτων και φυσικά για τη FIBA, η ΕΟΚ ακολουθεί και αυτή τη δράση.

Το σχετικό τμήμα που θα ιδρύσει η Ελληνική Ομοσπονδία, θα έχει πρωταρχικό στόχο τη θέσπιση ξεκάθαρων κανόνων ενασχόλησης και τη δημιουργία ενός αυστηρού και αδιάλλακτου κώδικα.

Το κύριο μέλημα είναι να κατανοήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι τις διεξόδους που μπορεί να προσφέρει η συγκεκριμένη ενασχόληση και το μέτρο που απαιτείται σε αυτήν προκειμένου να “συνυπάρχουν” αρμονικά με τον βασικό προορισμό των αθλούμενων, που είναι οι αγωνιστικοί χώροι».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα