back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Τραγικός ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη σύγκρουση δύο τρένων στην ανατολική Ινδία.

Σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό οι νεκροί είναι 288 και περίπου 900 οι τραυματίες. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων, ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος. Ο υπουργός Σιδηροδρόμων μετέβη στον τόπο της τραγωδίας για να ενημερωθεί σχετικά με την επιχείρηση των σωστικών συνεργείων, η οποία συνεχίζεται.

Επί ποδός η Τροχαία για την έξοδο των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Αυξημένη αυτή την ώρα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έχουν προγραμματιστεί 14 αναχωρήσεις πλοίων για Κυκλάδες και Κρήτη και 40 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Από τη Ραφήνα έχουν προγραμματιστεί επίσης 14 δρομολόγια και 8 από το Λαύριο.

Δεύτερη ημέρα πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα για τους υποψήφιους των επαγγελματικών λυκείων, οι οποίοι εξετάζονται στα Μαθηματικά.

Το ενδεχόμενο εμπρησμού εξετάζει η πυροσβεστική αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε κατάστημα επίπλων στον Άλιμο. Σε βίντεο που εξετάζεται, καταγράφεται μοτοσυκλέτα με δύο επιβαίνοντες, ένας εκ των οποίων αφήνει κάτι στο κατάστημα κατά τη διέλευσή τους από το σημείο. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, της φωτιάς προηγήθηκε ένας δυνατός κρότος, ενώ άκουσαν και τη τζαμαρία του καταστήματος να σπάει.

Τις επισκέψεις του σε Χαλκιδική και Άγιο Όρος ανέβαλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς όπως γνωστοποίησε διαγνώστηκε με κορονοϊό. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι “μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις κάνουν μεγάλες αλλαγές” και διευκρινίζει ότι στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση. Και σημειώνει ότι για εκείνον, προσωπικά, θα σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη να είναι πιο σεμνός, προσγειωμένος και πιστός στα καθήκοντά του.

Στην Εύβοια θα περιοδεύσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Το Ρέθυμνο επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Στη Φθιώτιδα περιοδεύει ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σήμερα η ορκωμοσία του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην τελετή θα παραστεί και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σε μία προσπάθεια άρσης των ενστάσεων της Τουρκίας στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Την Ελληνική κυβέρνηση, στην τελετή ορκωμοσίας, θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και η σύνθεση της νέας τουρκικής κυβέρνησης.

Τον συμβιβασμό μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο και την έγκριση του νομοσχεδίου που αναστέλλει το όριο του χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών έως το 2025, χαιρέτησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν σε διάγγελμά του από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα