back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έβρος: Προφυλακίστηκαν οι 5 συνοριοφύλακες που κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών

Διαβάστε επίσης

Προφυλακιστέοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διευκόλυνση παράνομων μεταναστών στη χώρα κρίθηκαν, μετά από την απολογία τους που διήρκησε πάνω από 9 ώρες, οι 5 συνοριοφύλακες του ΤΣΦ Ισαακίου, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα.

Οι συλληφθέντες πέρασαν σήμερα το πρωί την πόρτα του ανακριτή Ορεστιάδας έχοντας να αντιμετωπίσουν μια δικογραφία η οποία, κατά τις πληροφορίες,  ανέρχεται στις 2.500 σελίδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι 5 συνοριοφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους επίσης, όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, σε βάρος των 5 αστυνομικών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος για υπόθεση διευκόλυνσης εισόδου μη νόμιμων αλλοδαπών στη χώρα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι συνοριοφύλακες τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 έρχονταν σε επαφή με κυκλώματα που δρουν σε γειτονική χώρα, και φέρονται να προέβαιναν σε πράξεις ή παραλείψεις που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας πολιτών τρίτων χωρών.

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι 5 αστυνομικοί διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών, ενώ διακριβώθηκε και η δράση 4 ακόμη αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα