back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν περιμένει τις εκλογές, είναι κάθε μέρα στους δρόμους

Διαβάστε επίσης

Το ΚΚΕ δεν περιμένει καν τις εκλογές για να ξεκινήσει την μαχητική αντιπολίτευση, αφού είναι ήδη κάθε μέρα στους δρόμους», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση εργατοϋπαλλήλων στην Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε, «τώρα χρειάζεται ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ για 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και στην συναίνεση που θα της παρέχουν όλοι οι άλλοι».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κουτσούμπας, στα υψηλά ποσοστά που καταγράφει το ΚΚΕ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώνοντας ότι αναδείχθηκε σε τρίτο κόμμα στις λαϊκές γειτονιές του Δήμου Θεσσαλονίκης, «κάτι που αντικατοπτρίζει τους δεσμούς που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια μέσα από τους αγώνες και τις πολύμορφες δράσεις,όπου πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, ανέφερε ότι πλέον είναι κατανοητό από τους περισσότερους, ότι η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ ,θα είναι από χέρι αντιλαϊκή και ότι η σταθερότητα που υπόσχεται να εξασφαλίσει, αφορά μόνο το κεφάλαιο και όχι τον λαό, ο οποίος θα βιώσει μεγαλύτερη αστάθεια και ανασφάλεια.

Εξέφρασε δε, την άποψη ότι στον στόχο αυτής της σταθερότητας για το κεφάλαιο, συναντιούνται με τη ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς όσο ανάγκη έχει το κεφάλαιο από μια κυβέρνηση που θα υλοποιεί τους στόχους του, άλλο τόσο έχει ανάγκη και από μία αντιπολίτευση συναινετική συστημική που θα βάζει πλάτη στα δύσκολα, στα σημαντικά και κρίσιμα, για να αυξάνονται τα κέρδη των λίγων.». Και πρόσθεσε: «Τέτοια μούφα αντιπολίτευση υπήρχε και υπάρχει: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με άλλα μικρά κόμματα δορυφόρους των άλλων.

Δημήτρης Ράντος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα