back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

ρίλερ με τον θάνατο στη Νέα Μάκρη 19χρονης εγκύου και του βρέφους που κυοφορούσε. Σύμφωνα με καταγγελία των συγγενών της στον ΣΚΑΙ, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε στις 8.30 χθες το πρωί -καθώς η κοπέλα ένιωθε φοβερούς πόνους- και άργησε περίπου 5 ώρες να την παραλάβει και να την μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Οι πρώτες πληροφορίες από το ΕΚΑΒ ωστόσο λένε ότι η πρώτη κλήση έγινε στις 11 το πρωί, με αναφορά για αδιαθεσία και καταβολή εγκύου 8 μηνών. Το περιστατικό δεν αξιολογήθηκε ως επείγον με αυτά τα χαρακτηριστικά. Στις 12:35, το ΕΚΑΒ κλήθηκε και πάλι για την συγκεκριμένη κοπέλα και το ασθενοφόρο έφτασε τελικά στο σπίτι μέσα σε 25 λεπτά, περίπου στη 1 το μεσημέρι.

Από το ΕΚΑΒ διατάχθηκε ήδη ΕΔΕ, όπως είπε στον Αθήνα 984 ο πρόεδρος του Νίκος Παπαευσταθίου.

“Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, εν έτει 2023 να χάνονται συνάνθρωποί μας με αυτό τον τρόπο. Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε πίσω της συντρίμμια στο ΕΣΥ και αυτή η σκληρή και αμείλικτη πραγματικότητα, οφείλει να μας κινητοποιήσει άμεσα”, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Η ΝΔ έχει εγκαταλείψει το δημόσιο σύστημα υγείας με κόστος σε ανθρώπινες ζωές» σχολίασε στον ΑΝΤ1 ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

Στα μαθήματα της Ανατομίας – Φυσιολογίας ΙΙ, των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, των Δικτύων Υπολογιστών και των Αρχών Βιολογικής Γεωργίας διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων που προέρχονται από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Την σκυτάλη παίρνουν την Πέμπτη οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια οι οποίοι θα εξεταστούν στα Λατινικά, τη Χημεία και την Πληροφορική.

Αναστάτωση προκάλεσε εν τω μεταξύ σε μαθητές και γονείς η είδηση για την εξιχνίαση κυκλώματος που πλαστογραφούσε βεβαιώσεις διακρίσεων στο Κουνγκ Φου έναντι χρηματικού ποσού -που ξεκίναγε από 3.500 και έφτανε έως και 7.000 ευρώ- προκειμένου αθλητές να πάρουν μοριοδότηση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων -ηλικίας 47 έως 53 ετών- για πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση.

Ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 2,2% το 2023 και 1,9% το 2024 προβλέπει ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Με το δίλημμα αυτοδυναμία ή νέες εκλογές τον Αύγουστο, κλιμακώνει ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης την προσπάθεια αποτροπήςεφησυχασμού στους κόλπους των γαλάζιων ψηφοφόρων, αλλά και προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για ένα ποσοστό ακόμη μεγαλύτερο από αυτό της 21ης Μαίου το οποίο θα εξασφαλίσει ισχυρή αυτοδυναμία στη ΝΔ.

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης περιοδεύει σε Κεραμωτή, Θάσο και Δράμα.

«Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι αύξηση μισθών και μείωση τιμών για να αντέξει η μεσαία τάξη και ο εργαζόμενος», τόνισε χθες από τη Σίνδο ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στις 19:30 στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.

Το ΕΚΑΒ επισκέπτεται ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ακολούθως θα περιοδεύσει στην Καλλιθέα.

Να υπάρχει η δυνατότητα για μια πιο ουσιαστική συζήτηση στο debate των πολιτικών αρχηγών, με ουσιαστική συμμετοχή των δημοσιογράφων όχι μόνο από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και από τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, πρότεινε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον Real FM.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, με αφορμή και τα τραγικά περιστατικά των τελευταίων ημερών, ο κ. Κουτσούμπας, μίλησε για επικίνδυνη υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη όχι μόνο στη νησιωτική Ελλάδα αλλά και στην Αττική.

Σήμερα και αύριο, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Στο Άργος και το Ναύπλιο περιοδεύει σήμερα ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στιγμές τρόμου έζησε τη νύχτα μια οικογένεια στα χέρια ληστών στη Νέα Ιωνία, που εισέβαλαν τη νύχτα στο διαμέρισμά τους στον 4ο όροφο παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα.

Με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον 78χρονο άνδρα, την 61χρονη σύζυγό του και την κόρη τους και απέσπασαν χρήματα που υπήρχαν μέσα στο σπίτι αλλά και στο ισόγειο κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων που διατηρούν. Συνολικά άρπαξαν 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τον 78χρονο.

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον τρίτο κύκλο του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών νέων ελεύθερων επαγγελματιών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εισήχθη εκ νέου σήμερα στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης όπως ανακοίνωσε το Βατικανό. Η εισαγωγή έγινε προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Και ο καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες το μεσημέρι και το απόγευμα, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα