back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Διαβαθμισμένης δυσκολίας τα θέματα της χημείας, βατά αυτά των λατινικών, στην τρίτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσων για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων.

Εύκολα, αλλά λίγο πιο εκτεταμένα σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν τα θέματα στο μάθημα της πληροφορικής.

Να ακούσουμε τι είπε στο σταθμό μας ο υπεύθυνος καθηγητής από τα φροντιστήρια Διακρότημα, Παναγιώτης Κάππος.

‘Ποτέ δεν κρύψαμε τις μεγάλες δυσκολίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την απόλυτη δέσμευσή μου, το νέο ΕΣΥ να αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης, εφόσον μας εμπιστευτούν και πάλι οι Έλληνες πολίτες”, τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το πρωί στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας”.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» για τη χορήγηση θεραπειών στο σπίτι σε ογκολογικούς ασθενείς.

Αναφερόμενος στο πρότυπο αυτό πρόγραμμα τόνισε ότι οι προσδοκίες είναι υψηλές και πως σε πλήρη ανάπτυξη θα μπορεί να εξυπηρετεί 80 περιστατικά ημερησίως.

Στις 6 το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών, στην πλατεία Ρολογιού Ασπροπύργου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται το Λαϊκό Νοσοκομείο.

Στις 18.30 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στο Αιγάλεω.

Στη Θεσσαλονίκη και σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστώ με τη ΝΔ» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στο Μέγκα αναφερόμενος στα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών μετά την κάλπη της 25ης Μαΐου.

Ανέφερε ακόμη πως “αν είναι να κάνουμε εκλογές μέχρι να σβήσει ο ήλιος, επειδή θέλει ο πρωθυπουργός να πάρει 180 βουλευτές, μιλάμε για τραγωδία στην Δημοκρατία».

Συνεδριάζει στις 2 μετά το μεσημέρι η διακομματική επιτροπή για τους όρους του Debade μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Το δικό της πρόγραμμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων ενεργοποιεί τους πρώτους δύο μήνες του καλοκαιριού η ΑΑΔΕ προσφέροντας χαμηλές τιμές εκκίνησης σε κατασχεμένα, λόγω χρεών, ακίνητα, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι οφειλέτες κινδυνεύουν με αντίστοιχα μέτρα.

Με χρέη στην εφορία εμφανίζονται σήμερα σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ενώ οι μισοί απειλούνται, ακόμη και για χρέη άνω των 500 ευρώ, με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον χώρο της νύχτας βλέπει η αστυνομία πίσω από τη διπλή δολοφονική επίθεση χθες το βράδυ στον Κορυδαλλό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Ο ένας από τους δύο είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για τη δολοφονία το 2007 του Μιχάλη Φιλόπουλου, οπαδού του Παναθηναϊκού, στην Παιανία.

Λίγη ώρα μετά το έγκλημα, εντοπίστηκε στην περιοχή του Σκαραμαγκά κοντά στην εθνική οδό φλεγόμενο όχημα και εξετάζεται αν είναι αυτό των δραστών.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νόβα Καχόβκα, από τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταστροφή του φράγματος, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα δήμαρχό της.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε την περιοχή της Χερσώνας που επλήγη.

Περίπου 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα βρίσκονται κάτω από το νερό, 14.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει, 4.300 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί.

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που συνεδριάζει σήμερα στο Λουξεμβούργο .

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις – υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024– υπεραμύνθηκε της πολιτικής του να στέλνει αεροπορικώς μετανάστες σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.

Μια ημέρα πριν, οι αρχές της Φλόριντα παραδέχθηκαν ότι οργάνωσαν τη μεταφορά με δύο αεροπλάνα μεταναστών από το Τέξας στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του Δημοκρατικού κυβερνήτη της πολιτείας Γκάβιν Νιούσομ και άλλων αξιωματούχων.

Και ο καιρός: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές έως το μεσημέρι στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 30 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα