back to top
25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Α. Τσίπρας: Βιώνουμε μέρες κατάρρευσης του ΕΣΥ

Διαβάστε επίσης

Ευθύνες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθήνας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Βιώνουμε μέρες κατάρρευσης του ΕΣΥ» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως δεν μας αξίζει αυτή η τριτοκοσμική εικόνα που παρουσιάζουν πολλά δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Αναφερόμενος στα δυο τραγικά περιστατικά των τελευταίων ημερών, σε Κω και Νέα Μάκρη, ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επέδειξε αδιαφορία στο να γίνουν προσλήψεις στο ΕΚΑΒ. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξαν 560 αποχωρήσεις διασωστών και δεν έγινε καμία πρόσληψη» τόνισε.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως παρά τις μνημονιακές υποχρεώσεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας κρατήθηκε όρθιο, ενώ δεσμεύτηκε για μονιμοποίηση των νοσηλευτών που έδωσαν τη μάχη στην πρώτη γραμμή την περίοδο της πανδημίας, καθώς επίσης και για την ουσιαστική μισθολογική αναβάθμιση των εργαζομένων στο ΕΣΥ με την χορήγηση βαρέων και ανθυγιεινών στους νοσηλευτές.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα