back to top
33.3 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

33.3 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

X. Περδίκης: Το μπάσκετ με αμαξίδιο θέλει αθλητές που προπονούνται σκληρά και συστηματικά για να δείξουν τη δυναμική τους

Διαβάστε επίσης

11-06-2023

Στην πλατεία Μοναστηρακίου, το περασμένο Σάββατο 10 Ιουνίου, ο αθλητισμός συνάντησε  τον πολιτισμό και την κοινωνική συμπερίληψη, στο πλαίσιο του«3rd Midnight 3on3 Streetball», μιας εκ των κορυφαίων εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών Με Αμαξίδιο ( Ο.Σ.Ε.Κ.Α.)

Ο Αθήνα 9.84, επέλεξε να στηρίξει την πρωτοβουλία και να μεταδώσει σε μια έκτακτη εκπομπή 7-9 το βράδυ απ ευθείας από το Μοναστηράκι,  ένα μοναδικό πρόγραμμα, γιορτή της ζωής.

Ο δημοσιογράφος Στέφανος Λεμονίδης με τους μουσικούς παραγωγούς και το συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων του σταθμού,  εξέπεμψαν ζωντανά από το κέντρο της πόλης στέλνοντας μαζί με αγαπημένους αθλητές και καλλιτέχνες όπως ο Sidarta, ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας, αλλά κυρίως σεβασμού, ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας με περιορισμένη κινητικότητα.

Στον αέρα της ραδιοφωνικής συχνότητας του Αθήνα 984 φιλοξενήθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μπάσκετ με Αμαξίδιο, Χάρης Περδίκης.

«Γιορτάζουμε τη ζωή στέλνοντας δυνατά ένα μήνυμα σεβασμού, ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης απέναντι στους συνανθρώπους μας με περιορισμένη κινητικότητα. Είναι η τρίτη χρονιά ζωής αυτής της εκδήλωσης και παρά την αναγκαστική παύση λόγω της πανδημίας, φέτος δίνουμε και πάλι το σήμα εκκίνησης με ένα event στο οποίο μετέχουν ομάδες αθλητών μπάσκετ με αμαξίδιο» είπε μιλώντας με φόντο την Ακρόπολη.

Στην ερώτηση γιατί διοργανώνονται αγώνες 3Χ3 και άλλα δρώμενα, απαντά απλά  επειδή  αξίζει να το γνωρίσει περισσότερος κόσμος και να έρθει σε επαφή με ένα ξεχωριστό άθλημα.

«Το μπάσκετ με αμαξίδιο δεν είναι για εμάς μόνον ένα σπορ για άτομα με αναπηρία. Είναι όλοι τους κανονικοί αθλητές που αγαπούν το άθλημα, προπονούνται σκληρά και συστηματικά για να δείξουν τη δυναμική τους».

Η Αθλητική Ομοσπονδία μετρά ήδη 28 χρόνια ζωής, αναγνωρίστηκε επίσημα με το νόμο 2725 του 1999 και διοργανώνει όλες τις απαιτούμενες αγωνιστικές δραστηριότητες, δηλαδή πρωτάθλημα, Κύπελλο, Super Cup, ταυτόχρονα με την εκπροσώπηση της ομάδας σε πρωταθλήματα και σε συλλογικό επίπεδο. Διαθέτει  19 ομάδες που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες και από το 2024 ενδέχεται να προστεθούν άλλες δύο.

Όσο για την κάλυψη των λειτουργικών  εξόδων όπως η διαιτησία, η διαμονή, ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και για άλλες ανάγκες, μεριμνά η ίδια.

«Είναι η μοναδική Ομοσπονδία που αναλαμβάνει και καλύπτει αυτό το κόστος   ενδεικτικό της αντίληψης για την ευθύνη και την ενσυναίσθηση που έχει, αφού στις άλλες ομοσπονδίες Μπάσκετ, Χάντμπωλ ή Ποδοσφαίρου τα συγκεκριμένα έξοδα πληρώνονται με πόρους των Σωματείων» προσθέτει ο Χάρης Περδίκης που ξέρει από αγώνες καθώς κάθε χρόνο …τα βάζει με τους αριθμούς και τον προϋπολογισμό .

«Είναι μια πραγματική μάχη, γιατί προσπαθούμε να βρούμε τις κατάλληλες αναλογίες και ισορροπίες σε κάθε διοργάνωση πρωταθλήματος. Δεν είναι εύκολο, είναι κι αυτός ένας αγώνας» υποστηρίζει και ένα μεγάλο χαμόγελο φωτίζει το πρόσωπό του, κλείνοντας τη συζήτηση με τον Στέφανο Λεμονίδη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα