back to top
32.2 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

32.2 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου οι πολιτικοί αρχηγοί κλιμακώνουν την πολιτική αντιπαράθεση.  

“Αντίπαλος σ’ αυτές τις εκλογές είναι η αποχή και ο εφησυχασμός” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας μια ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία γιατί “έτσι μόνο υλοποιούνται οι μεγάλες αλλαγές” όπως σημείωσε μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το υψηλό ποσοστό της 21ης Μαΐου, αντικατοπτρίζει τις υψηλές προσδοκίες των πολιτών.  Ερωτηθείς για το ζήτημα της Ροδόπης ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν τις εκλογές, υπηρεσιακά, ότι το τουρκικό προξενείο έκανε ουσιαστικά προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο συγκεκριμένων υποψηφίων και ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια. 

Με σκληρή γλώσσα μίλησε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στη Ροδόπη, σε συνέντευξή του στο TRT  κάνοντας λόγο για «λογικές Μαφίας», ενώ παράλληλα σχολίασε την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ροδόπη,  λέγοντας ότι «πήγε στη Ροδόπη και απείλησε την μειονότητα». 

 

“Το ΠΑΣΟΚ θα είναι κάθε μέρα δίπλα στον πολίτη”, τονίζει ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα το Βήμα. Στόχος του κόμματος ενόψει των εκλογών, όπως αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης, είναι να γίνει το ΠΑΣΟΚ η ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση, που έχει ανάγκη η χώρα και να σταθεί εμπόδιο στην παντοδυναμία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.  

«Πάμε δυνατά, τις μέρες που απομένουν για να φτάσουν ακόμα περισσότεροι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη της 25ης του Ιούνη, για να κατοχυρώσουμε τη βουλευτική έδρα στη Φθιώτιδα, » υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το μεσημέρι στην Ελάτεια. 

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στον Ελαιώνα, Με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, προϋπολογισμού άνω των 100 εκατ. ευρώ, ενώ Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

 Σώοι είναι οι 90 πρόσφυγες και μετανάστες, που εντοπίστηκαν σε σκάφος στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά των Κυθήρων το πρωί του Σαββάτου , ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε πως στο σκάφος επέβαιναν και δύο διακινητές οι οποίοι συνελήφθησαν. Τα άτομα τα οποία εντοπίστηκαν ήταν 35 άνδρες, 18 γυναίκες, 27 αγόρια, 10 κορίτσια, με καταγωγή από τις χώρες του Αφγανιστάν, του Μπαγκλαντές, του Πακιστάν, του Ιράκ και της Αιγύπτου. 

Υπό κράτηση τελεί η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον  η οποία συνελήφθη  στο πλαίσιο  έρευνας για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του κόμματος SNP, ανακοίνωσε η Αστυνομία της Σκωτίας. .Η αστυνομία διερευνά τι συνέβη με περισσότερες από 600.000 λίρες που συγκέντρωσαν οι Σκωτσέζοι ακτιβιστές ανεξαρτησίας το 2017,  αλλά έλειπαν από τους αρχειοθετημένους λογαριασμούς του κόμματος. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο είχε συλληφθεί ο σύζυγός της Πίτερ Μάρελ για τον ίδιο λόγο και είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες 

Και ο καιρός…  

Για αύριο στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα