back to top
30.8 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

30.8 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ερντογάν: Αν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη στο Αιγαίο θα εφαρμόσουμε άλλες πολιτικές

Διαβάστε επίσης

Τις πρώτες απειλές του κατά της Ελλάδας, μετά την επανεκλογή του, εξαπέλυσε σήμερα από τα κατεχόμενα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι αν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη, η Τουρκία θα εφαρμόσει άλλες πολιτικές.

«Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την ειρήνη στις θάλασσες μας. Αν δεν θέλουν ειρήνη, θα εφαρμόσουμε διαφορετικές πολιτικές. Δεν θέλουμε εμπόδια στο δρόμο μας. Ας δώσει το Αιγαίο σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της παγκόσμιας θάλασσας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι στη συνάντηση συζητήθηκε συνολικά το Κυπριακό και επανέλαβε ότι δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά του για μια διάσκεψη για τα ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Τουρκία είναι πάντα ανοιχτή σε διάλογο.

Επιστρέφοντας στην γνωστή ρητορική του ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε νέο “τελεσίγραφο”, υποστηρίζοντας ότι ο μόνος τρόπος να λυθεί το Κυπριακό είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους. «Οι Τουρκοκύπριοι δεν ήταν ποτέ μειονότητα και δεν θα γίνουν ποτέ» είπε και επέρριψε ευθύνες στους Ελληνοκύπριους, υποστηρίζοντας ότι «χάθηκαν 50 χρόνια, λόγω των μαξιμαλιστικών προσεγγίσεων των Ελληνοκυπρίων». «Δεν θα ανεχτούμε να χάσουμε άλλα 50 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν είπε ότι προτεραιότητά τους είναι η μεταφορά ηλεκτρισμού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος που θα λύσει το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης και ευχήθηκε όπως σύντομα ξεκινήσει η οικοδόμηση 1.190 περίπου κοινωνικών κατοικιών στην περιοχή της Δερύνειας.

Τον Ερντογάν στο πρώτο του ταξίδι στα Κατεχόμενα, μετά την επανεκλογή του, συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Ενέργειας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός Μεταφορών, καθώς και ο Διευθυντής Επικοινωνιών, ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας και ο Εκπρόσωπος του κόμματός του ΑΚΡ.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα γίνεται λίγες ώρες πριν την ομιλία που θα απευθύνει, αύριο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Η ομιλία του κ Χριστοδουλίδη θα γίνει κατόπιν πρόσκλησης της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, στο πλαίσιο του θεσμού “This is Europe Debate”, που φιλοξενεί ηγέτες κρατών-μελών της ΕΕ

Ευάγγελος Σαρακινός
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα