back to top
31.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

31.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Τσίπρας: Η μουσουλμανική μειονότητα στοχοποιείται και εκβιάζεται – Μείζον θεσμικό θέμα

Διαβάστε επίσης

Για στοχοποίηση και εκβιασμό της μουσουλμανικής μειονότητας, γεγονός που εγείρει μείζον θεσμικό και εθνικό θέμα, έκανε λόγο ο Α. Τσίπρας μετά το πέρας της συνάντησης του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ι. Σαρμά, στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο με τον οποίο η Ν.Δ και ο Κ. Μητσοτάκης “εργαλειοποιούν” την ΕΥΠ στον προεκλογικό αγώνα προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

“Η πρακτική αυτή διχάζει, πολώνει και οδηγεί σε σοβαρούς εθνικούς κινδύνους. Είναι μια πρακτική που κάνει την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της” σημείωσε ο Α. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη και άθλια την τακτική που ακολουθεί η Ν.Δ.

Ο Α. Τσίπρας στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε τον τρόπο με τον οποίο ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την ΕΥΠ την περίοδο διακυβέρνησης του. Όπως είπε επί των ημερών της Ν.Δ η ΕΥΠ μετατράπηκε σε υπηρεσία της στενής εξουσίας του κ. Μητσοτάκη προκειμένου να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του με παράνομες παρακολουθήσεις των πολιτικών του αντιπάλων.

Στο στόχαστρο της κριτικής του Α. Τσίπρα βρέθηκε και η Ν. Μπακογιάννη με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της από το Νομό Ροδόπης, τις οποίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ανατριχιαστικές. Οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη, αυτός ο ωμός εκβιασμός, δεν είναι κάτι που αφορά τη μειονότητα, έγινε εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να πάει το μήνυμα σε κάθε σπίτι” ανέφερε ο Α. Τσίπρας και πρόσθεσε: “ήταν μια πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει, ένα μήνυμα πως όποιος έχει αντίθετες απόψεις θα βρίσκεται στο στόχαστρο”

Ο Α. Τσίπρας έστειλε μήνυμα πως τόσο ο ίδιος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτό το ανατριχιαστικό μήνυμα θα σταθούν απέναντι και όρθιο και δεν θα επιτρέψουν να περάσει ο φόβος απέναντι σε κάθε οικογένεια σε κάθε σπίτι σε κάθε πολίτη.

Η συνάντηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε στις 9:30 ώρα Ελλάδος στο Μέγαρο Μαξίμου και στον απόηχο της προεκλογικής αντιπαράθεσης ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Ροδόπη.

Γιώργος Κατσίγιαννης

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα