back to top
28.2 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

28.2 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Μ. Μάκαρης – Νοσοκομείο Καλαμάτας: Μαρτυρίες για δεκάδες παιδιά στα αμπάρια

Διαβάστε επίσης

Για τις μαρτυρίες ότι στο αλιευτικό που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου βρίσκονταν 750 άνθρωποι μίλησε στον Αθήνα 9.84, ο Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Καλαμάτας και Γραμματέας των Νοσοκομειακών Γιατρών Μεσσηνίας, Μανώλης Μάκαρης, τονίζοντας ότι πολλοί από τους διασωθέντες μιλούσαν ακόμη και για 100 παιδιά στα αμπάρια του πλοίου.

«Οι άνθρωποι που έφτασαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας έκαναν λόγο για 750 επιβαίνοντες στο αλιευτικό. Στα αμπάρια, όλοι μας είπαν ότι υπάρχουν γυναικόπαιδα. Άλλοι μιλούσαν για 100 παιδιά, άλλοι για λιγότερα…Δεν είχαν, όμως, ξεκάθαρη εικόνα για το τί συνέβαινε κάτω στα αμπάρια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μάκαρης αναφέρθηκε και στην κακή ψυχολογική κατάσταση των διασωθέντων, οι οποίοι ζητούν να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους, απευθύνοντας έκκληση να βρεθεί ένας τρόπος να ενημερωθούν έγκαιρα οι συγγενείς, τουλάχιστον εκείνοι που οι δικοί τους είναι ζωντανοί.

«Καλή δύναμη σε όλους και θα πρέπει να γίνει κάτι. Το να μετατρέπεται η Μεσόγειος σε υγρό τάφο, θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους μας, να βρεθεί μια λύση» κατέληξε.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα