back to top
29.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

29.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Γ. Πεταλωτής: Αναγκαία μια νηφάλια και σοβαρή αντιμετώπιση στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας

Διαβάστε επίσης

19-06-2023

Τη σημασία μιας νηφάλιας και σοβαρής αντιμετώπισης στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ στη Ροδόπη Γιώργος Πεταλωτής.

Άνθρωπος με βαρύτητα άποψης καθώς γνωρίζει καλά την περιοχή βιώνοντας όλες τις ιδιαιτερότητές της στην καθημερινότητά του, εκτίμησε ότι «παρά τα ζητήματα και τα προβλήματα που υπάρχουν βρίσκουμε ένα modus vivendi για να αναπτυσσόμαστε ως κοινωνία και να μπορούμε να προοδεύουμε».

Σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη, μια εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου, επεσήμανε την «ταξική, κοινωνική, οικονομική διαστρωμάτωση της μειονότητας των μουσουλμάνων στη Θράκη» και σημείωσε την ανάγκη διαφορετικής αντιμετώπισης των εκεί διαβιούντων συμπολιτών μας.

«Δεν γίνεται να αντιμετωπίζουμε ως πολιτεία με τον ίδιο τρόπο τον κάτοικο ενός ορεινού χωριού και τον μειονοτικό του συμπολίτη που έχει σπουδάσει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και ζει στο κέντρο» σχολίασε

Και υπενθύμισε την «απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου -ως υπουργού Παιδείας το 1995- να εξαιρούνται από την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ οι υποψήφιοι της μειονότητας στη Θράκη, με αποτέλεσμα να μπορούν να μένουν στην Ελλάδα αντί να κατευθύνονται στην Τουρκία για σπουδές». Απόφαση που λήφθηκε στο υπέδαφος που δημιούργησε η πρωτοβουλία της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα να καταργηθούν τα διοικητικά μέτρα και οι περιορισμοί για τη μειονότητα Εχίνου Ξάνθης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα