back to top
32.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

32.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Πυγμαχία: Η ΔΟΕ αφαίρεσε την αναγνώριση της IBA

Διαβάστε επίσης

Η έκτακτη σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής -μέσω τηλεδιάσκεψης- επικύρωσε με συντριπτική πλειοψηφία (69-1) την πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής για αφαίρεση της αναγνώρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBA).

Η σημερινή απόφαση αποτελεί το τελευταίο «χτύπημα» στην ταραχώδη σχέση των δύο φορέων, που ξεκίνησε το 2019, όταν η ΔΟΕ αφαίρεσε από την IBA την ευθύνη διοργάνωσης των προ-Ολυμπιακών και του Ολυμπιακού τουρνουά πυγμαχίας στο Τόκιο, επικαλούμενη προβλήματα διαφάνειας, χρηματοδότησης, δεοντολογίας και διαιτησίας.

Εκτός όλων των άλλων, η IBA φέρεται να έχει στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο και τον Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς πρόεδρός της είναι ο Ρώσος επιχειρηματίας, Ουμάρ Κρέμλεφ, ενώ βασικός χορηγός της ήταν μέχρι πρότινος ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom.

Η πυγμαχία έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, με τις ίδιες προϋποθέσεις με εκείνες του Τόκιο, αλλά η παρουσία της στους Αγώνες του Λος Αντζελες είναι κάθε άλλο παρά δεδομένη. Ηδη, πάντως, αρκετές χώρες που είχαν διαχωρίσει τη θέση τους από την ηγεσία της IBA, έχουν ιδρύσει μία νέα συνομοσπονδία, τη World Boxing, που είναι πολύ πιθανό να επιχειρήσει να πάρει το επίσημο «χρίσμα» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα