back to top
35.9 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

35.9 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Ευρώπη και ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη Ρωσία

Διαβάστε επίσης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η Ευρώπη τις ραγδαίες εξελίξεις στη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, βρίσκεται σε επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους εταίρους της G7 μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία kai ανέφερε με ανάρτησή του στο τουίτερ:

«Παρακολουθώντας στενά την κατάσταση στη Ρωσία καθώς εξελίσσεται. Είμαστε σε επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους εταίρους της G7. Αυτό είναι ξεκάθαρα ένα εσωτερικό ρωσικό ζήτημα. Η υποστήριξή μας για την Ουκρανία και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ακλόνητη».

ΗΠΑ-Μπλίνκεν

O Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε σήμερα ότι μίλησε με τους υπουργούς των Εξωτερικών της G7 και τον ύπατο απεσταλμένο της ΕΕ για ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, αφού μισθοφόροι της Βάγκνερ πήραν τον έλεγχο μερικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Νότια Ρωσία.

“Οι ΗΠΑ θα μείνουν συντονισμένες με τους συμμάχους τους, καθώς η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται”, έγραψε ο Μπλίνκεν στο Twitter.

Βρετανία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποιεί για κίνδυνο πρόκλησης ταραχών στη Ρωσία ενώ η κυβέρνηση της Βρετανίας συνιστά στους πολίτες να αποφεύγονται όλα τα ταξίδια στη Ρωσία.

«Υπάρχουν πληροφορίες για στρατιωτικές εντάσεις στην περιφέρεια του Ροστόφ και κίνδυνος περαιτέρω ταραχών στη χώρα. Επιπροσθέτως υπάρχει έλλειψη επιλογών διαθέσιμων πτήσεων για επιστροφή στη Βρετανία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι το ρωσικό κράτος αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση για την ασφάλειά του το τελευταίο διάστημα.

«Τις επόμενες ώρες, η πίστη των δυνάμεων ασφαλείας της Ρωσίας και ιδιαίτερα της Ρωσικής Εθνοφρουράς θα παίξει κεντρικό ρόλο στο πώς θα εξελιχθεί αυτή η κρίση. Αυτό αντιπροσωπεύει την πιο σημαντική πρόκληση στο ρωσικό κράτος το τελευταίο διάστημα», επισημαίνει η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών στην τακτική της ενημέρωση.

Ο Σούνακ καλεί όλα τα μέρη να επιδείξουν «υπευθυνότητα» και να «προστατέψουν τους αμάχους»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ κάλεσε «όλα τα μέρη να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προστατεύσουν τους αμάχους» εν μέσω της ένοπλης ανταρσίας από την μισθοφορική οργάνωση Wagner.

«Το πιο σημαντικό (…) για όλα τα μέρη είναι να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προστατεύουν τους αμάχους», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο BBC, δηλώνοντας ότι παρακολουθεί την κατάσταση «από κοντά» και θα συνομιλήσει με ορισμένους από τους συμμάχους του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ιταλία

Σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι παρακολουθεί την εξέλιξη της κρίσης στη Ρωσία και ότι σε συνεδρίαση που συγκάλεσε, πήραν μέρος οι υπουργοί Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι και Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο, όπως και οι δυο υφυπουργοί της προεδρίας της κυβέρνησης.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα υπουργεία Άμυνας, Εξωτερικών και οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας, σε συνεργασία με την προεδρία της κυβέρνησης, αναλύουν την όλη κατάσταση, είναι σε διαρκή επαφή με τους συμμάχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Γαλλία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

«Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην υποστήριξη στην Ουκρανία», προσθέτει το Μέγαρο των Ηλυσίων σε ανακοίνωσή του.

Η Γαλλία συνέστησε “επίσημα” σήμερα τους πολίτες της να αποφύγουν κάθε ταξίδι στη Ρωσία όπου συνεχίζεται η ανταρσία υπό τον αρχηγό της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

“Δεδομένης της πολύ μεγάλης αστάθειας της στρατιωτικής κατάστασης και της κατάστασης ασφαλείας, καθώς και της απόφασης που έχει ληφθεί για εφαρμογή του καθεστώτος αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στη Μόσχα και σε ορισμένες περιφέρειες της Ρωσίας, κάθε μετακίνηση στη χώρα αυτή αντενδείκνυται επισήμως”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στην ιστοσελίδα του.

Γερμανία

«Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στη Ρωσία από χθες το απόγευμα και βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τους διεθνείς εταίρους μας», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ με ανάρτησή της στο Twitter και τόνισε ότι οι Γερμανοί υπήκοοι στη Ρωσία «θα πρέπει οπωσδήποτε να τηρούν τις επικαιροποιημένες οδηγίες μας» για τις μετακινήσεις και την ασφάλειά τους. Στο υπουργείο Εξωτερικών συνεδριάζει η ομάδα διαχείρισης κρίσεων, υπό τον υφυπουργό Αντρέας Μιχαέλις.

Προηγουμένως το ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία με την οποία συνιστάται στους Γερμανούς να αποφεύγουν το Ροστόφ και τα περίχωρά του και, όσοι βρίσκονται στη Μόσχα, να μείνουν μακριά από το κέντρο της πόλης και τις περιοχές στρατιωτικών εγκαταστάσεων και να ακολουθούν τις οδηγίες των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Λαρς Κλινγκμπάιλ δήλωσε ότι «οι διαμάχες για την εξουσία στο εσωτερικό της ρωσικής ελίτ αυξάνονται δραματικά» και ότι «ο ρωσικός λαός συνειδητοποιεί τώρα ότι ο πόλεμος γίνεται και στη Ρωσία, με στρατιωτικές συγκρούσεις». Δεν μπορεί ωστόσο να πει κανείς ακόμη εάν αυτό θα αποτελέσει σημείο καμπής για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, πρόσθεσε ο κ. Κλινγκμπάιλ, στο περιθώριο κομματικής εκδήλωσης στην Κάτω Σαξονία.

Ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για αξιολόγηση της κατάστασης και των πιθανών συνεπειών. «Αν το κάναμε τώρα, επί της ουσίας θα υπονομεύαμε την ικανότητα να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιστόριους και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επιλογές που διαθέτει η Γερμανία, δήλωσε: «Σε αυτή την κατάσταση δεν έχουμε επιλογές δράσης. Είναι μια εσωτερική πολιτική σύγκρουση στη Ρωσία. Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε εάν θα εξελιχθεί σε μάχη εξουσίας. Είμαστε παρατηρητές».

Έντονη είναι και η ανησυχία που μεταφέρεται από τα γερμανικά ΜΜΕ για τις εξελίξεις στη Ρωσία. Το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD σε ρεπορτάζ του μετέδωσε ότι ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση, αλλά, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του, «η κατάσταση εξελίσσεται δυναμικά, την παρακολουθούμε προσεκτικά και συντονιζόμαστε με τους στενότερους εταίρους μας» και για αυτό δεν προβλέπεται για την ώρα δήλωση του καγκελάριου.

Το περιοδικό Der Spiegel επιρρίπτει την ευθύνη για την εξέγερση της ομάδας «Wagner» στον ίδιο τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς, όπως αναφέρει, δημιούργησε περίεργες δομές και ασαφείς νομικές σχέσεις, με έναν ιδιωτικό στρατό, ο οποίος πληρωνόταν από το κράτος και στελεχωνόταν με κατάδικους. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν ήθελε να βάλει τέλος σε μια σύγκρουση που σιγοβράζει εδώ και καιρό», σημειώνει ο αρθρογράφος και αναφέρει: «Η κοινή γνώμη στη Ρωσία και στο εξωτερικό τρίβει τα μάτια της, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Πούτιν καταδίκασε τις ενέργειες του επικεφαλής της “Wagner” Γεβγκένι Πριγκόσιν, αλλά το γεγονός ότι αναλαμβάνει δράση τόσο καθυστερημένα». Το γερμανικό περιοδικό δεν εκτιμά πάντως ότι απειλείται πραγματικά η κυριαρχία του Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς «ο Πριγκόσιν είναι πολύ αδύναμος για κάτι τέτοιο». Το ζήτημα ωστόσο είναι, υπογραμμίζεται, ότι «το κράτος της Ρωσίας είναι πολύ αποδυναμωμένο (…) Αυτές τις μέρες η Ρωσία θυμίζει τα κράτη-κούκλες που δημιούργησε στο Ντονμπάς».

Ο πολιτικός αναλυτής Κάρλο Μασάλα, σχολιάζοντας για τον ιδιωτικό ειδησεογραφικό σταθμό n-tv τη δήλωση του ρώσου προέδρου, επισήμανε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «αναγνωρίζει ότι υπάρχει μια ανταρσία, αν και κανονικά συνηθίζει να υποτιμά τέτοιες καταστάσεις» και ότι θεωρεί «ως πολύ σοβαρό και επικίνδυνο» αυτό που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη. Σε ανταπόκριση από τη Μόσχα, το κανάλι δεν απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στη Ρωσία.

Η εφημερίδα WELT αναφέρει ότι ο αρχηγός της Wagner προφανώς πιστεύει ότι οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποδυναμωθεί τόσο που μπορεί πλέον να καταλάβει την εξουσία. «Θα αρχίσουν τώρα να πέφτουν τα ντόμινο μέχρι το Κρεμλίνο;», διερωτάται ο αρθρογράφος.

«Ο πρόεδρος Πούτιν γνωρίζει την ιστορία της χώρας του. Του δείχνει ότι το πραξικόπημα του Γεβγκένι Πριγκόσιν θα μπορούσε να μετατραπεί σε καταστροφή. Κάποτε, μια εξέγερση στη Ρωσία ακολουθήθηκε από πόλεμο, καταστροφές και θάνατο εκατομμυρίων», σχολιάζει η Sueddeutsche Zeitung.

Το Βερολίνο ενημέρωσε τα κράτη-μέλη της G7 για την κατάσταση στη Ρωσία

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ μίλησε στους ομολόγους της των κρατών-μελών της G7 σχετικά με την κατάσταση στη Ρωσία, όπως έκανε γνωστό το γερμανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

“Η υπουργός Εξωτερικών Μπέρμποκ συζήτησε την κατάσταση με τους υπουργούς Εξωτερικών της G7”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, προσθέτοντας ότι η ομάδα διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων της γερμανικής κυβέρνησης συνεδριάζει εξετάζοντας την κατάσταση στη Μόσχα.

Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ τον παρότρυνε να δράσει με κοινή λογική, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική προεδρία, μετά την εκδήλωση μιας ανταρσίας από τη μισθοφορική εταιρία Βάγκνερ στη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τα τελευταία γεγονότα στη Ρωσία, με τον Ερντογάν να δηλώνει στον Πούτιν, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να πράξει ότι της αναλογεί για την ειρηνική επίλυση της κρίσης.

Κύπρος

Σε συνέχεια των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα από χθες το βράδυ στη Ρωσική Ομοσπονδία, καλούνται όλοι οι Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας να επιδεικνύουν τη δέουσα προσοχή, να παρακολουθούν τις ειδήσεις και την εξέλιξη των γεγονότων, να παρακολουθούν τις σχετικές οδηγίες των αρχών της χώρας και να αποφεύγουν αχρείαστες μετακινήσεις (ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές της χώρας).

Αυτό αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι:

Όσοι/ες επιθυμούν να επικοινωνήσουν με την Κυπριακή Πρεσβεία, δύνανται να το πράξουν στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας:

Προξενική Περιφέρεια Μόσχας: +79855558494

Προξενική Περιφέρεια Αγίας Πετρούπολης: +79313034743

Προξενική Περιφέρεια Κρασνοντάρ: +79313034743

Προξενική Περιφέρεια Αικατερινούπολης: +79126088172

Πολωνία

Ο Πολωνός πρόεδρος είχε διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας για την κατάσταση στη Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Βαρσοβία παρακολουθεί την κατάσταση.

«Σε σχέση με την κατάσταση στη Ρωσία, σήμερα το πρωί είχαμε διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Άμυνας, όπως και με συμμάχους», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αντρέι Ντούντα.

“Η πορεία των γεγονότων πέραν των ανατολικών μας συνόρων παρακολουθείται σε συνεχή βάση”, σημείωσε ο Πολωνός πρόεδρος.

Λιθουανία και Πολωνία δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα ανατολικά σύνορά τους 

Η Λιθουανία και η Πολωνία συμφώνησαν να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα ανατολικά τους σύνορα λόγω της κατάστασης στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα σε ανακοίνωσή του, μετά τη συνομιλία που είχε με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι.

Εσθονία

Η Εσθονία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφάλειας στα σύνορά της, ενώ παροτρύνει τους πολίτες της να μην ταξιδέψουν προς οποιαδήποτε περιοχή της γειτονικής Ρωσίας, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Κάγια Κάλας.

«Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή κατά της χώρας μας», ανέφερε στο Twitter η Κάλας.

Ρουμανία

Η Ρουμανία παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στη Ρωσία και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συμμάχους της, όπως ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας.
«Οι ρουμανικές αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη των γεγονότων στη Ρωσία», ανέφερε ο Κλάους Γιοχάνις σε μία ανάρτησή του στο Twitter.

«Ενημερώνομαι συνεχώς σχετικά με τις εξελίξεις. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνίας με τους συμμάχους μας».

Καζακστάν

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ είχε σήμερα μία τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Τοκάγιεφ, περιγράφοντας τα γεγονότα στη Ρωσία ως μία εσωτερική υπόθεση και τονίζοντας ότι η τήρηση του νόμου είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της σταθερότητας στη Ρωσία.

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Τοκάγιεφ για την κατάσταση στη Ρωσία, σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο του Καζακστάν και τον ευχαρίστησε για την κατανόηση που εξέφρασε το Καζακστάν.

Ιράν

Το Ιράν υποστηρίζει την τήρηση των νόμου και της τάξης στη Ρωσική Ομοσπονδία και θεωρεί ότι τα τελευταία γεγονότα αποτελούν εσωτερικό ζήτημα της Ρωσίας.

Τα ιρανικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν την παραπάνω δήλωση, επικαλούμενα τον εκπρόσωπο του υπουργείου των Εξωτερικών Νασέρ Καναανί.

Τσεχία

Η Δημοκρατία της Τσεχίας παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα ο Τσέχος υπουργός των Εξωτερικών Γιαν Λιπάβσκι.

“Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στη Ρωσική Ομοσπονδία”, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων CTK επικαλούμενο τον Λιπάβσκι.

“Σχετικά με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία και την πιθανή απειλή διάβρωσης της κατάστασης ασφάλειας στη χώρα, ειδικότερα για τους πολίτες της ΕΕ και των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, ισχύει η ισχυρή προειδοποίησή μας κατά των ταξιδιών στη Ρωσική Ομοσπονδία”.

Λετονία

Ο πρόεδρος της Λετονίας Έντγκαρς Ρινκέβιτς ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του ενίσχυσε την ασφάλεια στα σύνορά της, απέναντι στη στάση που είναι σε εξέλιξη στη Ρωσία, και ότι δεν θα επιτρέπει πλέον να εισέρχονται οι Ρώσοι στο έδαφός της.

“Η Λετονία παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της κατάστασης στη Ρωσία. Η ασφάλεια στα σύνορα ενισχύθηκε”, έγραψε στο Twitter διευκρινίζοντας ότι έχει ανασταλεί η χορήγηση των θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους που προέρχονται από τη Ρωσία.

“Η Λετονία δεν θα χορηγήσει ανθρωπιστικές βίζες ή άλλες”, πρόσθεσε ο πρόεδρος Ρινκέβιτς που είναι και υπουργός Εξωτερικών.

Λευκορωσία

Το Συμβούλιο Ασφάλειας της Λευκορωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το Μινσκ εξακολουθεί να είναι σύμμαχος της Ρωσίας και ότι οι εσωτερικές διαμάχες “είναι ένα δώρο για τη Δύση, συνολικά”.

Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε σε αντίδραση για την ανταρσία της Wagner στη Ρωσία”.

Κατάρ

Το Κατάρ εξέφρασε σήμερα τις ανησυχίες του σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Ρωσία, ενώ κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν “το μέγιστο της αυτοσυγκράτησης τους”, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του, το υπουργείο των Εξωτερικών.

“Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί ότι η κλιμάκωση της έντασης στη Ρωσία και στην Ουκρανία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, με συνέπειες για τον διατροφικό και ενεργειακό ανεφοδιασμό”, πρόσθετε η ίδια ανακοίνωση.

NATO: Η Ατλαντική Συμμαχία “παρακολουθεί την κατάσταση” στη Ρωσία

Το NATO “παρακολουθεί την κατάσταση” στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ατλαντικής Συμμαχίας μέσω email.

Η εκπρόσωπος Οάνα Λουνγκέσκου δεν σχολίασε περαιτέρω.

Με τους Υπουργούς Εξωτερικών της G7 είχε επικοινωνία ο Ζ.Μπορέλ, ενώ ενεργοποίησε και το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων

Με τους Υπουργούς Εξωτερικών της G7 είχε επικοινωνία ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ενώ ενεργοποίησε και το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπορέλ αναφέρει: «Είχα επικοινωνία με τους Υπουργούς Εξωτερικών της G7 για την ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Ρωσία. Εν όψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ της Δευτέρας, συντονίζομαι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχω ενεργοποιήσει το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων. Η υποστήριξή μας στην Ουκρανία συνεχίζεται αμείωτη».

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα