back to top
31.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

31.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Θ. Ξανθόπουλος: Εάν δεν είμαστε αρκετά αριστεροί και επαναστάτες, έπρεπε να μετακινηθούν προς τα αριστερά όχι προς τα δεξιά

Διαβάστε επίσης

«Εάν δεν είμαστε αρκετά επαναστάτες και αρκετά αριστεροί, θα έπρεπε να μετακινηθούν προς τα αριστερά μας και όχι προς τα δεξιά», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Είμαστε μπροστά σε μια πολύ σοβαρή ήττα, υπάρχει ένα πρόβλημα στρατηγικού προσανατολισμού, διότι αυτή τη φορά, ενώ παραδοσιακά και ιστορικά οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς είχαμε πλειοψηφία στη χώρα, αυτή τη φορά οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς και της ακροδεξιάς έχουν  την πλειοψηφία. Ο άξονας της πολιτικής ζωής μεταφέρθηκε προς τα πολύ δεξιά , αυτό είναι το πρόβλημα που καλούμαστε ως προοδευτική δύναμη της κοινωνίας να επιλύσουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθόπουλο ο κεντρώος χώρος δεν είναι γεωγραφικός, είναι πολιτικός και  κοινωνικός. «Εμείς θέλουμε και οφείλουμε να εκφράσουμε αυτό που λέγαμε παλαιότερα, με την κλασσική έννοια ,τους από κάτω. Με αυτή την έννοια λοιπόν το κεντρώος έχει σχέση με τη φιλοσοφία την πολιτική και όχι την κοινωνική και την ταξική» τόνισε και πρόσθεσε: 

«Πρέπει λοιπόν να δούμε πολιτικά και ιδεολογικά, γιατί έφυγαν οι άνθρωποι, οι οποίοι επί σειρά ετών στηρίζαν την αριστερά και τώρα μετακινήθηκαν στην ΝΔ υπογράμμισε και εκτίμησε:  Στο κοινωνικό υπέδαφος συνέβαιναν τεκτονικές αλλαγές που εμείς δεν αντιληφθήκαμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα