back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

O ερμηνευτής Μπάμπης Βελισσάριος… SOLO στον Αθήνα 9.84!

Διαβάστε επίσης

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος αυτοσχεδιάζει στο μικρόφωνο του Αθήνα 9.84!

Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

Αυτή την Κυριακή 2 Ιουλίου καλεσμένος ο ερμηνευτής Μπάμπης Βελισσάριος.

Σπούδασε υποκριτική και μουσική (μονωδία) σε Ελλάδα και Βιέννη.

Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα εμφανίζεται δίπλα στους Θανάση Πολυκανδριώτη, Μίμη Πλέσσα και Βίκυ Μοσχολιού.

 

Φέτος, μετράει ήδη εικοσιένα χρόνια μόνιμης συνεργασίας, με την Εθνική Λυρική σκηνή και συνεργασίες με παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτες όπως οι Franco Zeffirelli, Graham Vick, Hugo De Ana, Stefano Poda, Arnaud Bernard, αλλά και σπουδαίους Έλληνες, Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, Βασίλης Παπαβασιλείου, Γιώργος Μιχαηλίδης, Μαριάννα Κάλμπαρη και αρχιμουσικούς όπως οι Λουκάς Καρυτινός, Ηλίας Βουδούρης, Μύρων Μιχαηλίδης, Μίλτος Λογιάδης, Βασίλης Χριστόπουλος, Philippe Auguin, Γιώργος Πέτρου, κ.α.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες δισκογραφικές εργασίες, ενώ πραγματοποιεί προσωπικές εμφανίσεις μόνος ή σε συνεργασία με άλλους τραγουδιστές, καθώς και συμμετοχές σε αφιερώματα για συνθέτες του έντεχνου και ελαφρού τραγουδιού.

Το 2019 ξεκινά η συνεργασία του με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου με αφορμή το τραγούδι «Όταν όλα περάσουν» σε ποίηση Μανόλη Αναγνωστάκη. Στη συνέχεια του ανατίθεται ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Φράτε Λεόνε στον «Φτωχούλη του Θεού» του Νίκου Καζαντζάκη. Η συνεργασία τους κορυφώθηκε με την παραγωγή του Onassis Culture «Moby Dick» το σπουδαίο κλασικό μυθιστόρημα του Herman Melville σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, αναθέτοντάς του τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Καπετάνιου Αχαάβ.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε δύο καινούργια τραγούδια, το «Έλα και κύκλωσε με» και το « Ξαγρυπνά» σε στίχους και μουσική του Βασίλη Μασσαλά.

Επιμέλεια και παραγωγή εκπομπής : Αριστέα Γιάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα