back to top
28.2 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

28.2 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει στις εσωκομματικές διαδικασίες, συνεχίζεται από το μεσημέρι, η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες για τη θέση του μεταβατικού Προέδρου προκρίνεται ο Σωκράτης Φάμελλος βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης.. Επί τάπητος και όλες οι προτάσεις για τη στελέχωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Φλέγον ζήτημα; ο χαρακτήρας και το χρονοδιάγραμμα του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ που θα αναδείξει το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ. Στο τραπέζι έχουν μπει δύο προτάσεις: με την πρώτη να ζητά οι διαδικασίες να διεξαχθούν μέσα στον Ιούλιο και τη δεύτερη να προτείνει διαδικασίες με ορίζοντα τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου, συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου, διαρκές συνέδριο τον Αύγουστο και εκλογή Προέδρου από τη βάση το Σεπτέμβριο φέρεται να πρότεινε η Γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγγου.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ορκίζεται αύριο στις 11 το πρωί, η νέα 8κομματική Βουλή. Στα έδρανα του κοινοβουλίου θα καθίσουν 158 βουλευτές της ΝΔ, 47 του ΣΥΡΙΖΑ 32 από το ΠΑΣΟΚ και 21νας του ΚΚΕ. Από 12 βουλευτές απαρτίζονται η Ελληνική Λύση και οι Σπαρτιάτες. 10 βουλευτές έχει το κόμμα ‘’Νικη’’ 8 εξέλεξε η Πλεύση Ελευθερίας. Την Τρίτη 4 Ιουλίου η Βουλή θα εκλέξει το προεδρείο, με την ΝΔ να ξαναπροτείνει για το αξίωμα του Προέδρου τον Κώστα Τασούλα. Την Πέμπτη 6 του μήνα θα ξεκινήσει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, που θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Ζήτημα λίγων εβδομάδων, αν όχι ημερών, είναι η επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας εκτιμά με συνέντευξή του στο bloomberg ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Με την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας μετά από 13 χρόνια εκτιμάται ότι θα αποκλιμακωθεί σημαντικά το κόστος χρηματοδότησης και το κράτος και τις επιχειρήσεις.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που προκάλεσε δημοσιοποίηση video που απεικονίζει σερβιτόρο να εξυπηρετεί σχεδόν κολυμπώντας, πελάτες σε θαλάσσια πλατφόρμα σε beach bar στην περιοχή Αγία Μαρίνα της Ρόδου. Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην παραλιακή επιχείρηση αντικρούουν τα σχόλια περί εργασιακού μεσαίωνα. Δεν αναγκαζόμαστε δεν εκβιαζόμαστε αναφέρουν μεταξύ άλλων, ενώ διαβεβαιώνουν ότι εργάζονται με άριστες συνθήκες και οικονομικές απολαβές, σαν ομάδα με κέφι και ιδέες που μαζί σχεδιάζουν και υλοποιούν.

Στο μεταξύ, στην επιβολή προστίμου για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές, προχώρησε το λιμεναρχείο της Ρόδου για το συγκεκριμένο bar. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16-5 και στις 21-6 Ιουνίου για τις οποίες έχουν σχηματιστεί δικογραφίες. Ο Υπουργός Ναυτιλίας είχε διατάξει από την πρώτη στιγμή διενέργεια ελέγχου για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στην Θάλασσα.

Πέμπτη μέρα ταραχών στη Γαλλία, μετά το θάνατο του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού. Νωρίτερα σήμερα, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν συγκάλεσε διυπουργική σύσκεψη, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης. «Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει αναπάντηση καμιά βιαιότητα» ξεκαθάρισε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν με αφορμή την επίθεση με φλεγόμενο όχημα στο σπίτι του Δημάρχου ης πόλης Λ΄Αι λε Ρόζ, Βανσέν Ζενμπρά κοντά στο Παρίσι, που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν η σύζυγος και ένα από τα παιδιά του. Για την υπόθεση, ο τοπικός εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα φόνου. Με αφορμή την απρόκλητη επίθεση, Δήμαρχοι και πολίτες καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στη μία μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό μέχρι στιγμής: 719 διαδηλωτές έχουν προσαχθεί, ενώ 45 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Βαρύτατες είναι οι υλικές ζημιές: Συγκεκριμένα πυρπολήθηκαν 577 οχήματα και 74 κτίρια, ενώ καταγράφηκαν 871 πυρκαγιές σε δρόμους.

Ένας βόας εντοπίστηκε σε πάρκο της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο απομακρύνθηκε ευτυχώς έγκαιρα από μέλη της Animal Rescue. Το φίδι εικάζεται ότι ήταν οικόσιτο.

Δύο τα μουσικά αφιερώματα απόψε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Όλη η Αθήνα μια Σκηνή, που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Στις 9, στην πλατεία Κουμουνδούρου, μουσική παράσταση, βασισμένη στο κινηματογραφικό σύμπαν του Pedro Almodóvar. Αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι, με τον Κωστή Χρήστου και την Ελένη Ροδά, επίσης στις 9, στην πλατεία Πηνελόπης Δέλτα, στην περιοχή Ελληνορώσων.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανόν τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά του νομού. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 28,8 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα