back to top
28.9 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

28.9 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

Το μεσημέρι η επανεκλογή Κ. Τασούλα στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής

Διαβάστε επίσης

Στις 12 το μεσημέρι η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να επανεκλέξει στο αξίωμα του Προέδρου του Σώματος τον Κώστα Τασούλα.

Να σημειωθεί, ότι με βάση το άρθρο 7 του Κανονισμού της Βουλής, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, εκλέγεται με ονομαστική πλειοψηφία και με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 151. Αμέσως μετά, και υπό την προεδρία του Κώστα Τασούλα, η Ολομέλεια εκλέγει με μυστική ψηφοφορία, τους 10 Αντιπροέδρους του Σώματος, καθώς και τους Κοσμήτορες και Γραμματείς που πλαισιώνουν το προεδρείο.

Από τη ΝΔ έχουν προταθεί για τη θέση του Α´Αντιπροέδρου, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, του Β Αντιπροέδρου ο Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ αμετακίνητος στο αξίωμα του Γ’ Αντιπροέδρου, παραμένει ο Θανάσης Μπούρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει προτείνει την Όλγα Γεροβασίλη και το ΠΑΣΟΚ, όπως και στην προηγούμενη Βουλή, τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Εν τω μεταξύ, την απόφαση να μην στηρίξει τους προτεινόμενους για Αντιπροέδρους της Βουλής, από τους «Σπαρτιάτες», αλλά και από την «Πλεύση Ελευθερίας»,έλαβε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Να σημειωθεί ότι από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε ανακοινώσει την απόφασή του να μην στηρίξει τα πρόσωπα που θα προτείνουν για τις συγκεκριμένες θέσεις, οι «Σπαρτιάτες» και η «Νίκη».
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής,για την εκλογή Αντιπροέδρου, απαιτούνται 75 θετικές ψήφοι, που αν δεν συγκεντρωθούν, η θέση παραμένει κενή.

«Παρών» στην ψηφοφορία για την επανεκλογή του Κώστα Τασούλα στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, πρόκειται να ψηφίσει η «Πλεύση Ελευθερίας».

Όπως διευκρινίζουν από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου,η απόφαση για «παρών» έχει να κάνει με λόγους αρχής, «χωρίς να ενέχει προσωπική μορφή προς τον προτεινόμενο Πρόεδρο, με τον οποίο προσβλέπουμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής λειτουργίας».

Από την «Πλεύση Ελευθερίας»,πάντως, δηλώνουν πρόθυμοι να στηρίξουν κάθε θετική πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής, υποβάλλοντας προτάσεις για την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και της δημοκρατίας.

Δημήτρης Ράντος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα