back to top
35.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

35.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

E. Λιακούλη: Πως ο κ. Λοβέρδος συνέχισε να είναι υποψήφιος βουλευτής αν υπήρχε τέτοια διάσταση απόψεων με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ;

Διαβάστε επίσης

Για δυναμική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις εκλογές τις 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου έκανε λόγο η βουλευτής Λάρισας του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Νίκο Καρούτζο.

«Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να αποδείξει με πανηγυρικό τρόπο ότι δεν είναι μια αιωρούμενη δύναμη, ένα μετέωρο πολιτικό σχήμα που άλλοτε πηγαίνει καλύτερα και άλλοτε χειρότερα. Το ΠΑΣΟΚ αν και συμπιεζόμενο τόσο από δεξιά όσο και από αριστερά, επανήλθε. Το γεγονός ότι επιβίωσε και αύξησε έτι περαιτέρω τη δύναμή του κατά 40% εν μέσω δύσκολων συνθηκών, παρά το λυσσαλέο αγώνα της ΝΔ για την αυτοδυναμία, του ΣΥΡΙΖΑ για την επιβίωσή του και των υπολοίπων κομμάτων, αποτελεί σαφή ένδειξη ότι προχωρά προς τα μπρος. Η ευθύνη είμαι μεγάλη γιατί σήμερα το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ένα σημαντικό ρόλο στη Βουλή , ένα ιστορικό χρέος», ανέφερε.

Σχετικά με την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αλλά και από μέλος του κόμματος, η κ. Λιακούλη τοποθετήθηκε ως εξής: «Πριν από κάποιο καιρό, ο κ. Λοβέρδος διεκδίκησε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ενώ και στις πρόσφατες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής. Η ξαφνική παραίτησή του από τα όργανα αλλά και από μέλος του κόμματος, μετά τη μη εκλογή του, σημαίνει ότι θέλει μια απόσταση από τον χώρο».

Σχολιάζοντας δε τα περί κόντρας του με τον Νίκο Ανδρουλάκη πριν τις εκλογές, αναρωτήθηκε «πως ο κ. Λοβέρδος συνέχισε να είναι υποψήφιος βουλευτής αν υπήρχε τέτοια διάσταση απόψεων με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» σε ζητήματα όπως το ενδεχόμενο συμμετοχής σε μια κυβέρνησης συνεργασίας για την οποία ο κ. Ανδρουλάκης έλεγε ”ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας για πρωθυπουργός, άλλο πολιτικό πρόσωπο”.

«Ο χρόνος που συζητάμε είναι πολύ σημαντικός και αυτό που εμείς θεωρούμε ότι προέχει είναι η λειτουργία της Βουλής, οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα τοποθετηθεί απέναντι σε αυτές, με ποιο σχέδιο και ποιο όραμα θα απαντήσουμε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Λιακούλη, το μεγάλο στοίχημα αυτή τη στιγμή είναι πως θα μπορέσουν να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας.

«Πρέπει να στοχεύσουμε στην πρόοδο, να δημιουργηθούν συνθήκες ισότητας και αξιοκρατίας . Η ουσία της δικής μας πολιτικής είναι ότι θέλουμε αξιοπρέπεια για όλους. Όταν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πολιτών ζει στα όρια της φτώχειας, όταν το δημόσιο χρέος εκτινάσσεται , όταν 90.000 σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό, η συντηρητικοποίηση της κοινωνίας έχει πολύ συγκεκριμένες αιτίες. ¨Έχουμε χρέος και ευθύνη να δουλέψουμε σκληρά για να ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξανασυνδεθεί με την κοινωνία όταν μιλήσει τη γλώσσα της ειλικρίνειας και της αλήθειας ακόμα και αν αυτή είναι σκληρή», υπογράμμισε.

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει την απάντηση του Δημήτρη Μάντζου στις δηλώσεις Καμμένου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο οποίος αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών είπε πως καλώς έγιναν εάν υπήρχαν υποψίες για πιθανή συνεργασία στελεχών του ΠΑΣΟΚ για ανταλλαγή στα εθνικά θέματα, σημείωσε: «Έχουμε τοποθετηθεί δημόσια για αυτά τα θέματα, παραδώσαμε ότι στοιχεία είχαμε τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Ο εκπρόσωπος Τύπου ενός κόμματος οφείλει πάντοτε να σχολιάζει και να δίνει απαντήσεις. Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε την ευθύτητα και την ειλικρίνεια να απαντάμε σε ότι θεωρούμε ότι είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη και αυτό ακριβώς έκανε ο κ. Μάντζος».

Σημειώνεται ότι στην τοποθέτησή του, μετά τις ανωτέρω δηλώσεις του πρώην κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Μάντζος, είπε πως ο κ. Καμμένος «φωτογράφισε» τον Νίκο Ανδρουλάκη τονίζοντας πως αποτελεί θεωρία συνωμοσίας και ανυπόστατη κατηγορία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα