back to top
21.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

21.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Ανοιχτές Πλατφόρμες»: Μια βραδιά με τα σχήματα που ξεχώρισαν στον Κήπο του Μεγάρου

Διαβάστε επίσης

Μια βραδιά στον Κήπο με τρία από τα πιο ταλαντούχα σχήματα που διακρίθηκαν στις Ανοιχτές Πλατφόρμες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ανοιχτές Πλατφόρμες – Η συναυλία. Μια βραδιά στον Κήπο, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 9 μ.μ., με τρία από τα πιο ταλαντούχα σχήματα που διακρίθηκαν στις Ανοιχτές Πλατφόρμες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (είσοδος ελεύθερη). Μια αφορμή να γνωρίσουμε τη δουλειά Ελλήνων και ξένων ανερχόμενων καλλιτεχνών σε ένα live που θα μας κάνει να παρασυρθούμε από τον ρυθμικό ήχο των Bodyterranean και του body percussion, να αφεθούμε στη γλυκιά γοητεία της έθνικ ομάδας Argalios και να ταξιδέψουμε σε ήρεμα τζαζ μονοπάτια με την Blend Orchestra.

Οι Ανοιχτές Πλατφόρμες είναι μια πρωτοβουλία του Μεγάρου που στοχεύει στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών μέσα από φυσικές και διαδικτυακές ακροάσεις. Πραγματοποιείται πλαίσιο του κύκλου ΓΕΦΥΡΕΣ και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ).

Bodyterranean – Simone Mongelli
Το Bodyterranean γεννήθηκε στην Αθήνα, ύστερα από μακρόχρονη έρευνα του Simone Mongelli πάνω στο πάντρεμα της παραδοσιακής μουσικής της Ελλάδας και της Ιταλίας με τη σύγχρονη γλώσσα της body music. Κυκλοφόρησε αρχικά ως μουσικό άλμπουμ και μετά έγινε μουσικοκινητική παράσταση με τη συμμετοχή μιας ομάδας νέων μουσικών και χορευτών που πέρασαν από εντατική εκπαίδευση για την απόδοση του έργου. Το Bodyterranean έχει παρουσιαστεί σε σημαντικά θέατρα και φεστιβάλ στην Ελλάδα και την Ιταλία, λαμβάνοντας ενθουσιώδη σχόλια από κοινό και κριτικούς.

Ο μουσικός κρουστών, body music performer και δάσκαλος, Simone Mongelli, είναι αριστούχος της εθνομουσικολογίας (Ιταλία) και των παραδοσιακών κρουστών (Ελλάδα). Έχει βραβευτεί ως μουσικός στην Ιταλία και την Ελλάδα και έχει προσωπική δισκογραφία. Με τα χρόνια δημιούργησε μια έντονα προσωπική γλώσσα, βασισμένη κυρίως στη μελέτη και τη γνώση των παραδοσιακών ρυθμών και ήχων. Έχει συνεργαστεί με πλήθος μουσικούς, συνθέτες, ηθοποιούς, χορευτές και εικαστικούς καλλιτέχνες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Simone Mongelli | σύλληψη, σκηνοθεσία, ενορχηστρώσεις, body percussion, φωνητικά
Σίσσυ Πιντέλα | body percussion, φωνητικά, χορός
Φώτης Φωτόπουλος | body percussion, φωνητικά
Λήδα Δουμουλιάκα | body percussion, τραγούδι, χορός
Ναταλία Λαμπαδάκη | τραγούδι, body percussion, φωνητικά
Μιχάλης Κωτσόγιαννης | φωνητικά, body percussion, τραγούδι
Σάββας Καισαρίτης | ήχος
Κωνσταντίνα Κρίγκου | κοστούμια

Argalios
Το μουσικό σχήμα Argalios δημιουργήθηκε στη Βέροια το 2020, με βασικά μέλη του τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη (πιάνο), την Ζωή Μάντζου (φωνή, κρουστά) και την Ελευθερία Ματσεντίδου (νταούλι, φωνή). Το σχήμα στηρίζεται πλέον στους δύο πρώτους μουσικούς. Πρόκειται για ένα πολύμορφο σχήμα που, σε κάθε παράσταση, συνδιαλέγεται με διαφορετικούς σολίστ στη βάση του αυτοσχεδιασμού, με αφορμή τη δημοτική μουσική και ποίηση. Μέχρι στιγμής έχουν συνεργαστεί με τους: Γιάννη Πούλιο, Νίκο Αγγούση, Στέφανο

Σεκέρογλου, Αλέξανδρο Ριζόπουλο, Δημήτρη Χιώτη κ.ά. Πιστεύοντας στη δυναμική του αυτοσχεδιασμού ως εκφραστή μιας αλληλεπίδρασης, ως ποιητή μιας ένωσης, οι Argalios αγαπούν να δημιουργούν μια μεταβλητή κατάσταση, ρέουσα, χαώδη αλλά και συνεκτική, ελεύθερη αλλά και ενταγμένη στο σύνολο. Ο ήχος του Αργαλειού είναι σύγχρονος όσο και παλιός, λόγιος όσο και δημοτικός, ένας ήχος μαλακός και εύπλαστος που ταξιδεύει στα βάθη της ιστορίας.

Έχουν εκδώσει δύο EP (Antilalies, Stigmes – Live) και ένα single (Fiata Nika).

Στη συναυλία τους στον Κήπο, τους συντροφεύει η Όλγα Αλεξίου (νταούλι, φωνή). Προσκεκλημένος σολίστ, ο Δημήτρης Χιώτης (κρητική λύρα).

The Blend Orchestra
H Blend Orchestra είναι ένα έργο (σχήμα) συνεργασίας που ενσωματώνει και συνδέει στοιχεία από την παραδοσιακή και την κλασική μουσική έως την ηλεκτρονική σύνθεση ήχου, καταλήγοντας στην ambient και τη cinematic μουσική.

Ιδρύθηκε γύρω στο 2015. Έκτοτε κυκλοφόρησαν 3 EP, κυρίως συνεργασίες με διεθνείς και ντόπιους καλλιτέχνες από την Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή η oρχήστρα εργάζεται πάνω σε νέο υλικό που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2023.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Χρήστος Βίγκος (ντραμς), Αντώνης Σκαμανάκης (κοντραμπάσο), Σταύρος Παργινός (τσέλο), Naswan Jasim (ούτι, περσικό νέι, φωνητικά), Pawan Jassal (τάμπλες), Αθηνά Χιώτη (φωνητικά), Nenad Radosevic (sound synthesis & beats programming). Μαζί τους, η Νίκη Κοκκώλη στο σαξόφωνο.

Πληροφορίες
210 72 82 333 | www.megaron.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα