back to top
17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κόντρα Σταϊκούρα-Παππά στη Βουλή για τον ΟΣΕ

Διαβάστε επίσης

Στις αρχές του 2024 αναμένεται να ενταχθούν στους στόλους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τα πρώτα από τα 650 νέα λεωφορεία μηδενικών ρύπων,ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος στα εμβληματικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε ότι ο πρώτος μετροπόντικας για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, έχει διανύσει τα πρώτα 30 μέτρα, ενώ ο δεύτερος μετροπόντικας βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας έθεσε ως μια από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου, την εισαγωγή της χρήσης τραπεζικών καρτών και κινητών τηλεφώνων για μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Μέσο κομίστρου θα αποτελεί η ίδια η τραπεζική κάρτα, είτε σε μορφή πλαστικού είτε ενσωματωμένη στο κινητό τηλέφωνο», διευκρίνισε ο υπουργός.

Παίρνοντας το λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ανέφερε ότι υπάρχει μία εκκωφαντική σιωπή από την πλευρά της κυβέρνησης για το μείζον θέμα του σιδηρόδρομου. « Για την μεγαλύτερη τραγωδία, αυτή των Τεμπών, λείπει από την κυβέρνηση μια κουβέντα απολογισμού, συγνώμης και παραδοχής ότι δεν πάει κάτι καλά, ενώ ακόμη και τώρα υπάρχουν προβλήματα με την τηλεδιοίκηση και την σηματοδότηση στην Αττική», τόνισε ο κ. Παππάς. Παράλληλα, ρώτησε αν υπάρχει σκέψη ο ΟΣΕ να χρησιμοποιηθεί μόνο για εμπορευματικές μεταφορές, ενώ εξεφρασε τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο να ιδιωτικοποιηθεί η συντήρηση σε μεγάλες υποδομές.

« Εσείς μιλάτε με αυταπάτες, ψευδαισθήσεις και μουσαμάδες, εμείς μιλάμε με υπευθυνότητα και ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα, απάντησε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ανακοίνωσε, επίσης,ότι τις επόμενες μέρες Θα υπογραφεί η σύμβαση του Δημοσίου με τον ΟΣΕ, ώστε να χρηματοδοτηθούν έργα που αφορούν την ασφάλεια, τη συντήρηση και την ποιότητα των υποδομών.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα