back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σε τροχιά καύσωνα μπαίνει η χώρα, καθώς σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να επηρεάσει την Ελλάδα από την Τετάρτη με κορύφωση την ερχόμενη  Παρασκευή και  Σάββατο. Ενδεικτικά, την ερχόμενη Παρασκευή, όπου και αναμένεται η κορύφωση του φαινομένου, στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς “ Θα δούμε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου σε πολλές περιοχές και υπάρχει πιθανότητα να έχει διάρκεια  τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο μετεωρολόγος και διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου, Κώστας Λαγουβάρδος. 

 Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργόςτίθεται ήδη από αύριο σε δημόσια διαβούλευση με στόχο να έχει ψηφιστεί πριν από το καλοκαιρινό κλείσιμο της Βουλής 

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, θα ακολουθήσει διάλογος με τα κόμματα . Το νομοσχέδιο καταργεί όλους τους περιορισμούς για την ψήφο των αποδήμων καθώς το σύνολο των Ελλήνων του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορεί να ψηφίζει στον τόπο διαμονής του. 

 Ο Τζο Μπάιντεν αναχώρησε σήμερα για το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα συναντήσει τον βασιλιά Κάρολο, πριν μεταβεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Η συνάντηση με τον Κάρολο Γ΄ θα γίνει αύριο Δευτέρα, στο Κάστρο του Ουίνδσορ , και σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο θα αφορά κυρίως περιβαλλοντικά ζητήματα. 

 Σε εξέλιξη στην περιοχή των Τεμπών φωτιά σε δασική έκταση που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, στην παλαιά Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης . Η φωτιά, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, φαίνεται να ξεκίνησε από τροχόσπιτο το οποίο ήταν σταματημένο στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Η Πυροσβεστική κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο.  

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)στις περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Νοτίου Αιγαίου καθώς και στην Περιφέρεια Κρήτης 

 Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας ο 45χρονος αστυνομικός, ο οποίος κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 20χρονο Σύρο, μετά από καταδίωξη έξω από τη Λάρισα. 

 Σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε γύρω στις έξι το απόγευμα της Κυριακής με επίκεντρο 33 χιλιόμετρα βόρεια της ΚύμηςΟ σεισμός, ο οποίος είχε εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα έγινε αισθητός και στην Αττική. 

Αραιότερα  τα δρομολόγια σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ από αύριο καθώς ξεκινάει σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ το θερινό πρόγραμμα.  Οι αλλαγές στα δρομολόγια θα διαρκέσουν έως τις 3 Σεπτεμβρίου. 

Αύριο Δευτέρα ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου.  

Συνεχίζεται σήμερα τέταρτη ημέρα το αφιέρωμα RADIO NIGHTS, που διοργανώνει ο Αθήνα 9.84 και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στην ταράτσα του θερινού κινηματογράφου Λαΐς. Στις 9 και μισή θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Εδώ Λονδίνο, 1939-2005, η αρχή και το τέλοςΘα ακολουθήσει η ασπρόμαυρη πολιτική σάτιρα  Ο μεγάλος Δικτάτωρ Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των προβολών στο www.athina984.gr.     

 Και ο καιρός…

Αίθριος και αύριο στην Αττική.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα