back to top
35.4 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

35.4 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Η ξηρασία στον ποταμό Ρήνο απειλεί τις μεταφορές προϊόντων

Διαβάστε επίσης

Οι φωτογραφίες, οι οποίες αποκτήθηκαν από τους δορυφόρους Copernicus-2 Sentinel στις 28 Ιουνίου 2022 και στις 8 Ιουλίου 2023, δείχνουν τον αντίκτυπο της ξηρασίας στον ποταμό Ρήνο στην περιοχή του Koblenz της Γερμανίας.

Ο Ρήνος ως πλωτή οδός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις εσωτερικές μεταφορές της Ευρώπης, διακινώντας περίπου το 75 τοις εκατό όλων των εμπορευμάτων που μεταφέρονται με αυτήν τη μέθοδο.

Επί του παρόντος, η στάθμη του νερού στο Kaub, μια πόλη που βρίσκεται 30 χλμ νοτιοανατολικά του Koblenz που απεικονίζεται στις φωτογραφίες, είναι λίγο περισσότερο από ένα μέτρο, κάτι που θεωρείται κρίσιμο. Εάν η στάθμη του νερού πέσει κάτω από τα 30 εκατοστά, καθίσταται αδύνατο για μεγάλα πλοία να πλοηγηθούν μέσα από το σημείο συμφόρησης Kaub.

Το Copernicus είναι το πρόγραμμα γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο παρατηρεί το περιβάλλον και τον πλανήτη μας προς όφελος όλων των ευρωπαίων πολιτών. Παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης με βάση δορυφορικά δεδομένα γεωσκόπησης και επίγεια (μη διαστημικά) δεδομένα.

Το Copernicus εξυπηρετείται από ένα σύνολο ειδικών δορυφόρων (οικογένειες δορυφόρων Sentinel) και από συνεισφέρουσες αποστολές (υφιστάμενοι εμπορικοί και δημόσιοι δορυφόροι). Οι δορυφόροι Sentinel είναι ειδικά σχεδιασμένοι για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του Copernicus και των χρηστών τους.

Τον συντονισμό και τη διαχείριση του προγράμματος έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τα κράτη μέλη, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εκμετάλλευσης Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προβλέψεων (ECMWF), οργανισμούς της ΕΕ και την εταιρεία Mercator Océan.

 

Newsroom Αθήνα 9.84, European Union, Copernicus Sentinel-2 imagery

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα